O zostávajúce postupové miesto v A-skupine bojujú štyri tímy

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:20 • 2 min
O zostávajúce postupové miesto v A-skupine bojujú štyri tímy

BRATISLAVA - V A-skupine majstrovstiev sveta je už rozhodnuté o troch štvrťfinalistoch i tíme, ktorý si budúci rok zahrá v nižšej divízii šampionátu. Rozlúštiť ešte treba meno posledného postupujúceho celku, no tam je situácia poriadne zamotaná, keďže oň bojujú až štyri tímy.

slovakia

left justify in out

Štvrtá priečka patrila pred pondelňajšími zápasmi Švajčiarsku, ktoré malo na konte osem bodov a pred sebou už len záverečný utorňajší duel s priebežne prvým Českom. Piati Dáni získali zo šiestich stretnutí rovnaký počet bodov, pričom s "Helvétmi" prehrali vzájomný duel (2:3 pp). V pondelok večer ich však čakal už istý zostupujúci z A-skupiny Kazachstan.

 

Šieste Lotyšsko nazbieralo v doterajšom priebehu šesť bodov a do štvrťfinále by ho mohli posunúť iba prehry v riadnom hracom čase dvoch lepšie postavených konkurentov a zároveň jeho plný bodový zisk v poslednom skupinovom vystúpení s Nórskom.

 

Severania mali pred pondelňajšími zápasmi ako jediní z kvarteta k dobru dva zápasy, no na konte iba päť bodov a okrem Lotyšov ich čakalo aj silné Rusko. Navyše ani dve víťazstvá za tri body neznamenali, že by postúpili.

 

Ak by vo svojich zápasoch uspeli za tri body aj Švajčiari a Dáni, v následnej minitabuľke by na tom boli najlepšie poslední menovaní (Dánsko 4 b, Švajčiarsko 3 b, Nórsko 2 b).

 

Ak by uspeli iba "Helvéti", do štvrťfinále by postúpili Nóri vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu (4:3 pp), ak Dáni, išli by oni, pretože nad Nórskom vyhrali 3:0. Za istých okolností by však mohli Nóri postúpiť aj so ziskom iba štyroch či piatich bodov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies