Na zmodernizované trhovisko v Žiline hľadá mesto predajcov

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Na zmodernizované trhovisko v Žiline hľadá mesto predajcov

ŽILINA - Žilinská samospráva hľadá lokálnych predajcov, ktorí majú záujem stať sa súčasťou zmodernizovaného trhoviska medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej sa trhovisko zmení na moderný architektonický priestor s uzavretou spoločnou chodbou a štrnástimi predajnými stánkami. Na prelome júna a júla sa podľa nej stane zo starého trhu miesto, kde si prídu na svoje najmä milovníci lokálnych produktov, čerstvej zeleniny či kávy.

 

"Snahou projektu je priniesť rozmanitosť a vymazať negatívne vnímanie priestoru. Stane sa miestom, na ktorom nájdu Žilinčania kvalitné a čerstvé potraviny od lokálnych dodávateľov a tiež remeselné výrobky. Takýto koncept pomáha podporiť ľudí z regiónu a dáva im priestor na prezentáciu a predaj," uviedla.

 

Záujemcovia o predaj na trhovisku môžu vyplniť formulár, na základe ktorého mesto vyhodnotí záujem a prispôsobí priestory predajných stánkov. "Ich rozloha bude síce menšia, no budú prispôsobené na pohodlné využitie a prenajímateľom poskytnú všetko, čo pre predaj potrebujú," dodala hovorkyňa mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies