PayPal umožní používateľom nakupovať a predávať kryptomeny

NETKY.SK • 22 Október 2020, 21:40 • 2 min
PayPal umožní používateľom nakupovať a predávať kryptomeny

NEW YORK - Používatelia PayPal budú môcť nakupovať, predávať a ukladať bitcoiny a ďalšie digitálne mince, ako aj platiť nimi v 26 miliónoch obchodoch.

slovakia

left justify in out

PayPal pridá podporu pre kryptomeny, ktorá umožní používateľom platobného systému nakupovať a predávať kryptomeny ako Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash a Litecoin, ako aj ukladať ich do elektronickej peňaženky.

 

Za uloženie kryptomeny si nebude PayPal nič účtovať a do 31. decembra 2020 systém nemá v úmysle brať pri nákupe alebo predaji kryptomeny žiadnu províziu.

 

img

 

V roku 2021 budú používatelia navyše schopní platiť digitálnymi aktívami v 26 miliónoch maloobchodných predajní pomocou aplikácii PayPal, uviedol platobný systém.

 

Obchody neprijmú kryptomenu priamo, ale po prepočte na doláre. Spoločností to umožnil špeciálna licencia Bitlicense od newyorského štátneho ministerstva finančných služieb (NYDFS).

 

Generálny riaditeľ spoločnosti PayPal Daniel Schulman dúfa, že nová funkcia urýchli prijatie kryptomeny verejnosťou. Zároveň poznamenal, že táto aktualizácia pomôže pripraviť platobný systém na možnú prácu s digitálnymi menami vydávanými štátmi a korporáciami.

 

"Spolupracujeme s centrálnymi bankami a premýšľame o všetkých formách digitálnych mien a o tom, akú úlohu v tom môže hrať PayPal," uviedol Schulman.

 

V prvej fáze budú môcť transakcie s kryptomenou v systéme PayPal uskutočňovať iba používatelia z USA, pričom sa táto funkcia objaví už v priebehu najbližších týždňov. V prvej polovici roku 2021 plánuje spoločnosť s touto ponukou vstúpiť na medzinárodný trh.

 

Na pozadí oznámenia PayPal sa bitcoinový kurz zvýšil o 1,6% na 12 400 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona