O Svetovú trofej Slováci doma na čele so Svitkom

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 15:34 • 2 min
O Svetovú trofej Slováci doma na čele so Svitkom

KOŠICE - Vyše 500 jazdcov z 32 krajín príde v dňoch 7. - 12. septembra do Košíc na jubilejný 90. ročník motocyklovej olympiády pod názvom Medzinárodná šesťdňová ISDE. Prestížna motocyklová súťaž sa uskutoční piatykrát na Slovensku, ale premiérovo v Košiciach a ich okolí.

slovakia

left justify in out

Lídrom Slovakia Trophy Teamu, ktorý bude súťažiť o Svetovú trofej medzi mužmi, bude Štefan Svitko. Predstaví sa aj domáca juniorská a ženská reprezentácia (Junior Trophy a Women Trophy). Tituly z minulého roka z Argentíny budú obhajovať Francúzi (Svetová trofej), Američania (Svetová trofej juniorov) a Austrálčanky (Svetová trofej žien). 

 

Otvárací ceremoniál Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaž sa uskutoční v sobotu 5. septembra v centre Košíc. Štart a cieľ jednotlivých etáp bude každý deň pred OC Átrium Optima. Paddock bude postavený pred halou Cassosport a súťažiť sa bude na tratiach v lesoch v okolí Košíc (Jahodná, Kojšov, Medzev, Gelnica). Záverečný motokros v sobotu 12. septembra sa bude konať v Kechneci. Lístky sú už v predaji v sieti www.ticketportal.sk. 

 

V slovenskej motocyklovej histórii sa Slovensko pýši jediným titulom majstra sveta v triede Enduro. V roku 1991 ho získal Jaroslav Katriňák, ktorý neskôr úspešne viackrát absolvoval aj Dakar. Táto legenda slovenského motocyklového športu v uplynulých dňoch testovala trate pred blížiacou sa Šesťdňovou. K ich charakteru a náročnosti Katriňák povedal: "Všetky trate považujem za veľmi atraktívne. V prvých troch dňoch budú zrejme najnáročnejšie pasáže nad Vyšným Medzevom, ktoré preveria jazdcov po stránke fyzickej aj jazdeckej. Trate štvrtého a piateho dňa budú pre jazdcov namáhavé, pretože sú dlhé a často sa meniacim profilom budú náročné na koncentráciu. Rýchlejšie úseky sa striedajú s členitými kamenistými klesaniami a stúpaniami, čo mení rytmus jazdy. Lesné úseky vyžadujú neustálu pozornosť na meniace sa podmienky trate.“ 

 

Po posledných previerkach, ktorými boli medzinárodné majstrovstvá Slovenska Enduro v Cinobani, oznámila Slovenská motocyklová federácia nominácie jednotlivých tímov pre ISDE 2015. World Trophy Team (Svetová trofej): Štefan Svitko, Miroslav Ševela, Jaroslav Štrbek, Marek Haviar, Marek Giertl, Zlatko Novosad + 1 náhradník, Women Trophy Team (Svetová trofej žien): Zuzana Gahérová, Katarína Juríčková, Karin Hostinská, Junior Trophy Team (Svetová trofej juniorov): Michal Košík, Michal Novocký, Tomáš Zboran, Michal Drevenák. Manažérom slovenských Trophy tímov je Peter Belko. 

 

Program Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE 2015: 

Utorok 1. septembra 
otvorenie Paddocku (Parkovisko pred halou Cassosport) 
otvorenie Sekretariátu podujatia (Hotel Košice) 

štvrtok 3. septembra 
otvorenie Press centra (Hotel Košice) 

štvrtok - sobota 3. - 5. septembra: 
registrácia tímov a technická kontrola 

sobota 5. septembra: 
otvárací ceremoniál (Kulturpark / Hlavná ulica / Immaculata) 

pondelok 7. septembra: 
1. súťažný deň ISDE (Baška, Opátka, Vyšný Medzev, Kojšov, Košická Belá) 

utorok - piatok 8. - 11. septembra: 
2. - 5. súťažný deň ISDE (Baška, Opátka, Vyšný Medzev, Kojšov, Košická Belá, Jahodná, Gelnica .....) 

sobota 12. septembra: 
posledný súťažný deň ISDE - Final Motocross (Motokrosový areál v Kechneci) 
záverečný ceremoniál a odovzdávanie ocenení (Spoločenský pavilón Košice)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies