Nulandová: USA zvyšujú počet utečencov, ktorých prijmú

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 19:00 • 2 min
Nulandová: USA zvyšujú počet utečencov, ktorých prijmú

ATÉNY - Spojené štáty zvýšia počet prijímaných utečencov vrátane Sýrčanov a "budú naďalej miestom, ktoré víta utečencov", povedala dnes v Aténach námestníčka amerického ministra zahraničných vecí Victoria Nulandová.

slovakia

left justify in out

Reagovala na otázku, či sú USA pripravené zvýšiť počet uchádzačov o azyl, ktorých prijímanú, informovala tlačová agentúra AP. Podrobnosti však neuviedla.

Nulandová vo štvrtok navštívila preplnené stanové mesto na gréckej hranici s Macedónskom, kde uviazlo v zúfalých podmienkach asi 14.000 utečencov smerujúcich do bohatších krajín Európskej únie.

 

Macedónsko uzavrelo pohraničný priechod Idomeni a grécke orgány vyzvali utečencov, aby sa presťahovali do iných organizovaných útočísk na severe Grécka, keďže bezprostredne sa nečrtá šanca na opätovné otvorenie macedónskej hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies