Núdzové pristátie Air Canada si vyžiadalo štyroch zranených

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:52 • 2 min
Núdzové pristátie Air Canada si vyžiadalo štyroch zranených

EDMONTON - Najmenej štyria ľudia utrpeli vo štvrtok v noci zranenia pri núdzovom pristátí lietadla spoločnosti Air Canada Express na letisku v meste Edmonton.

slovakia

left justify in out

Rozsah zranení nie je známy, zranených však museli previezť do nemocnice. Lietadlo typu Q400 letelo z Calgary do Grande Prairie. Podľa prvých informácií stroju ešte pri štarte v Calgary praskla jedna z pneumatík. K rozhodnutiu núdzovo pristáť v Edmontone prispel aj veľmi silný vietor počas letu. Lietadlo podľa zverejnených záberov skončilo po pristátí na bruchu, no nezišlo z pristávacej dráhy. Stroj, ktorý viezol 71 pasažierov a štyroch členov posádky, následne evakuovali a dráhu uzavreli. Na miesto už prišli vyšetrovatelia, aby určili príčinu nehody. Letisko v Edmontone uviedlo, že incident by nemal spôsobiť meškanie iných letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies