Novým šéfom socialistov v EP je taliansky poslanec Gianni Pittella

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 07:09 • 2 min
Novým šéfom socialistov v EP je taliansky poslanec Gianni Pittella

BRUSEL/ŠTRASBURG - Pokroková aliancia socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente dnes večer rozhodla o novom šéfovi skupiny. Stal sa ním taliansky europoslanec a do dnešného dňa úradujúci predseda EP Gianni Pittella.

slovakia

left justify in out

Pittella je prvým Talianom, ktorý sa dostal na čelo tejto parlamentnej politickej frakcie. V súčasnom zložení EP bude predsedať 191 poslancom zo všetkých 28 členských štátov EÚ.
      

"Som hrdý, že som bol zvolený za predsedu S&D. Po prvý raz má Talian takúto významnú funkciu," povedal Pittella po oznámení výsledkov hlasovania skupiny. A v mene socialistov dodal, že EÚ potrebuje odvážny a ambiciózny program, aby mohla obstáť v celosvetovom meradle. Vyzval na dôraznejšie investície do výskumu a vývoja a na podporu konkurencieschopného a udržateľného hospodárstva založené na systéme zásluh.
      

Uvoľnené podpredsednícke miesto S&D po Pittellovi obsadil nemecký europoslanec Knut Fleckenstein, ktorý bude aj súčasťou 11-členného predsedníctva skupiny socialistov v EP.
      

Šéfom S&D bol v posledných dvoch týždňoch novozvolený predseda EP Martin Schulz, predtým skupine šéfoval rakúsky europoslanec Hannes Swoboda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies