Nový tréner Good Angels Jankovič: Maroša som sa snažil prehovoriť

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 07:46 • 2 min
Nový tréner Good Angels Jankovič: Maroša som sa snažil prehovoriť

KOŠICE - Udalosti v ženskom basketbalovom klube Good Angels Košice nabrali začiatkom týždňa rýchly spád. Doterajší asistent Peter Jankovič sa stal hlavným trénerom, nahradil Maroša Kováčika, ktorý sa sám rozhodol zložiť funkciu.

slovakia

left justify in out

Už v utorok viedol družstvo v extraligovej dohrávke 27. kola proti MBK Ružomberok jeho nástupca a úspešne - domáce zvíťazili 67:52 (35:26) a v súťaži sú stále bez prehry.

"Bol som, samozrejme, viac nervózny než obyčajne, hoci všetky veci, čo sme robili s Marošom, dokonale poznám. Predsa len, všetka zodpovednosť už bola iba na mne. Som rád, že sme to napriek oslabenému kádru zvládli a nedopustili nijaké prekvapenie. Tím je na slovenskú ligu stále kvalitný a potešilo ma, že sa do akcie proti silnému súperovi dostali aj mladé hráčky," vravel pre agentúru SITA 35-ročný Jankovič, bývalý známy ligový basketbalista, so Svitom napríklad majster Slovenska 2003.

"Maroš v pondelok zašiel za generálnym manažérom s tým, že končí. V tom čase sme mali poradu a Daniel Jendrichovský sa ma opýtal, či by som bol ochotný prevziať družstvo. V klube pôsobím aj ako tréner mládeže, nechcel som odísť od dievčat, takže sme sa dohodli. Maroša som sa snažil prehovoriť, ale rozhodol sa takto. Mrzí ma to, je mi to naozaj ľúto, život však ide ďalej," popisoval udalosti z pondelka Peter

Klub v utorňajšom stanovisku informoval, že nový hlavný kormidelník povedie tím "minimálne do konca tejto sezóny". "Zatiaľ platí, že do konca ročníka. Uvidíme, čo sa udeje ďalej, akými krokmi sa bude klub uberať. Samozrejme, naším cieľom je získať titul, na čom pracujeme celú sezónu. Aj keď sila kolektívu po odchode Američaniek už nie je taká veľká, tak či už sa nám postavia do cesty Piešťany alebo Ružomberok, verím, že to znova zvládneme," neobáva sa Peter Jankovič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies