Nový starosta Londýna oznámil dátum spustenia nočnej prevádzky metra

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 19:50 • 2 min
Nový starosta Londýna oznámil dátum spustenia nočnej prevádzky metra

LONDÝN – Dátum spustenia dlho očakávanej nočnej prevádzky londýnskeho metra je konečne známy.

slovakia

left justify in out

Londýnčania konečne budú môcť cestovať po celom hlavnom meste od 19. augusta tohto roku. Dlho očakávaná 24-hodinová prevádzka metra začne na trasách Central line a Victoria line. Na jeseň sa k nim pridajú aj Piccadilly line, Jubilee line a Northern line.

Spustenie víkendovej služby znamená, že ľudia budú konečne môcť cestovať aj v piatok a sobotu v noci po prvýkrát v histórii londýnskeho metra. Okrem toho, že nočná prevádzka metra ušetrí ľuďom nemálo peňazí za Uber či taxíky, tak zníži dobu cestovania o 20 minút až hodinu.

 

img

Počas nočnej prevádzky bude premávať šesť vlakov každú hodinu medzi 00:30 až 5:30. Na trase Northern line to bude až osem vlakových súprav, aby sa zabezpečila plynulá premávka na frekventovaných staniciach medzi Leicester Square a Camden Town.

Nový londýnsky starosta Sadiq Khan pri príležitosti oznámenia dátumu spustenia nočnej prevádzky metra označil túto udalosť za absolútne vitálnu.

"Urobil som z nočnej prevádzky metra prioritu a môžem potvrdiť, že prvé dve trasy budú premávať od 19. augusta," povedal starosta Sadiq Khan pre Evening Standard. "Nočné metro je absolútne vitálne pre moje plány podporiť rast nočnej ekonomiky Londýna. Pre všetkých Londýnčanov sa tak vytvoria nové pracovné miesta a príležitosti. Neustále prieťahy počas úradovania predchádzajúceho starostu nechali obyvateľov Londýna v štichu."
 

img

 

Londýn sa konečne pripojí k mestám ako New Yorku či Berlín, ktoré už nočnú prevádzku metra majú. Prvé plány na nočnú prevádzku metra boli oznámené ešte v septembri 2014. Spustenie bolo naplánované na september 2015, avšak kvôli sporom o pracovných a platových podmienkach bolo odložené.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies