Nový primátor Banskej Bystrice Nosko chce zmeniť štruktúru úradu

NETKY.SK • 12 December 2014, 19:03 • 2 min
Nový primátor  Banskej Bystrice Nosko chce zmeniť štruktúru úradu

BANSKÁ BYSTRICA 12. decembra (SITA) - Nový primátor Banskej Bystrice Ján Nosko sa chce v prvých dňoch vo funkcii venovať vytvoreniu tímu spolupracovníkov, s ktorým pripraví zmeny v organizačnej štruktúre mestského úradu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na brífingu po dnešnom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva, na ktorom sa zložením sľubu ujal funkcie. „Keďže nás čaká obdobie čerpania eurofondov, bude treba vytvoriť štruktúry, ktoré budú tomuto cieľu podriadené. Budeme citlivo zvažovať všetky kroky, ktoré podnikneme, či už racionalizačné alebo zlučovanie jednotlivých odborov, úsekov oddelení. Tak, aby sme našli optimálnu štruktúru,“ uviedol Nosko s tým, že by zmenu organizačnej štruktúry úradu chcel pripraviť v priebehu januára.

 

 

V pondelok má Nosko na programe stretnutie so všetkými zamestnancami mestského úradu a tiež podpis pracovnej zmluvy s novým prednostom. Má sa ním stať právnik Martin Adamec, ktorý dosiaľ nepôsobil v mestskom úrade ani komunálnej politike. Podľa obchodného registra je spoločníkom a konateľom v dvoch súkromných firmách. 

 

Nosko zatiaľ nie je rozhodnutý, koho z poslancov mestského zastupiteľstva si vyberie za viceprimátora, bude o tom ešte rokovať s poslaneckými klubmi. Nevylučuje, že bude mať dvoch viceprimátorov. S bývalým primátorom Petrom Gogolom sa Nosko pred prevzatím funkcie stretol niekoľkokrát, pričom témou ich rozhovorov boli najmä zmluvy mesta a pripravovaný rozpočet na budúci rok. 

 

Na dnešnom ustanovujúcom zasadnutí nové mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že prvé pracovné zasadnutie bude mať 27. januára. Okrem iného na ňom poslanci určia výšku platu primátora, zvolia mestskú radu či vytvoria komisie zastupiteľstva. Budúcoročný rozpočet mesta, ktorý predchádzajúce zastupiteľstvo neschválilo, však na programe nebude. „Pôjdeme v rozpočtovom provizóriu. Myslím si, že rozpočet ako základný dokument musí prejsť komisiami, musíme si všetci naň vytvoriť názor. Bol by som nerád, keby sme prijali zlý rozpočet, takže bude predložený až na februárovom zastupiteľstve,“ uviedol Nosko. 

 

Doterajšieho riaditeľa banskobystrickej detskej fakultnej nemocnice, 53-ročného detského kardiológa Noska si Banskobystričania zvolili v novembrových komunálnych voľbách za primátora spomedzi 15 kandidátov. Ako nezávislý kandidát s podporou strán Smer-SD, SDKÚ-DS a SNS získal 9 739 (46 percent) platných hlasov. Do 31-členného zastupiteľstva sa dostalo 17 poslancov za koalíciu Smer-SD, SDKÚ-DS a SNS (z toho 13 sú nominanti Smeru-SD, traja sú nominanti SDKÚ-DS a jeden nominant SNS) a 14 nezávislých poslancov (z nich deviati kandidovali spoločne pod značkou Banskobystrická alternatíva, čo bol v končiacom mestskom zastupiteľstve druhý najsilnejší, sedemčlenný klub). 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies