Nový juhokórejský prezident sa stretne s Donaldom Trumpom

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 10:47 • 2 min
Nový juhokórejský prezident sa stretne s Donaldom Trumpom

SOUL - Nový prezident Južnej Kórey navštívi koncom júna Biely dom, kde sa stretne s prezidentom USA Donaldom Trumpom. Schôdzka sa uskutoční v čase stupňujúceho sa napätia okolo raketového a jadrového programu KĽDR. Informoval o tom hovorca juhokórejskej hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Presný termín summitu oboch prezidentov zatiaľ nestanovili. Oznámenie prichádza niekoľko dní po tom, ako KĽDR úspešne otestovala novú balistickú raketu, ktorá by podľa analytikov mohla po zdokonalení potenciálne zasiahnuť aj americkú Aljašku.

 

Liberálny juhokórejský prezident Mun Če-in uprednostňuje miernejší prístup k svojmu severnému susedovi než jeho konzervatívnejší predchodcovia. Naznačil dokonca aj možnosť návštevy Pchjongjangu, ak bude na to vhodný čas. 

 

Washington je najbližším spojencom a vojenským ochrancom Južnej Kórey.

 

Napätie na Kórejskom polostrove eskaluje v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu Severnej Kórey, s čím súvisia aj dosiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey, či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tejto oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies