Donald Trump sa bude opäť uchádzať o post prezidenta USA

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 06:31 • 2 min
Donald Trump sa bude opäť uchádzať o post prezidenta USA

ORLANDO - Americký prezident Donald Trump oznámil svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2020, čím oficiálne začal svoju kampaň.

slovakia

left justify in out

Ďalšie prezidentské voľby sa v USA uskutočnia 3. novembra roku 2020. Svoju kandidatúru doteraz oficiálne potvrdili už viacerí, napríklad aj viceprezident Joe Biden a Bernie Sanders. Kandidovať bude, samozrejme, aj Donald Trump, ktorý to oznámil včera na Floride. Tá totiž bola v čase jeho prvého zvolenia do úradu kľúčová.

 

img

Bernie Sanders

 

Svoju kampaň z roku 2016 označil za "veľkolepé politické hnutie" a "významný moment v amerických dejinách". To, že sa bude uchádzať o znovuzvolenie aj v roku 2020 vyhlásil už pár hodín po svojom uvedení do úradu 20. 1. 2017. Svoj prvý predvolebný míting zorganizoval len štyri týždne na to na Floride.

 

Práve Joe Biden, nominant Demokratickej strany, svojho času asistoval vtedajšiemu prezidentovi Barackovi Obamovi. Momentálne je najväčším konkurentom Donalda Trumpa a hovorí sa, že práve on by mohol súčasného prezidenta USA poraziť. Trump ho ostro kritizuje.

 

img

Joe Biden

 

Viceprezident Mike Pence, ktorý kandiduje spoločne s Trumpom a znovu sa uchádza o post viceprezidenta, povedal, že "Amerika potrebuje ďalšie štyri roky prezidenta Donalda Trumpa".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies