Európska únia plánuje uvaliť sankcie za prevrat v Mjanmarsku

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 12:06 • 2 min
Európska únia plánuje uvaliť sankcie za prevrat v Mjanmarsku

BRUSEL - Európska únia sa chystá uvaliť sankcie v Mjanmarsku v spojitosti s vojenským prevratom.

slovakia

left justify in out

Dnes túto informáciu uviedol šéf európskej diplomacie Josep Borrellto pred stretnutím ministrov EÚ. Európska únia sa chystá uvaliť sankcie na 11 predstaviteľov v Mjanmarsku v spojitosti s vojenským prevratom a následným násilným zásahom proti demonštrantom.  Prevrat v Mjanmarsku sa uskutočnil 1. februára. Zosadeniu vlády štátnej kancelárky Aun Schan Su Ťij predchádzali voľby, v ktorých zvíťazila jej Národná liga pre demokraciu.

 

Armáda  výsledok spochybnila. Vládu obvinila z volebného podvodu a nečinnosť pri jeho riešení označila za dôvod prevzatia moci. Väčšinu vodcov NLD zatkla, vrátane Su Ťij, ktorú zadržiavajú na neznámom mieste.

 

Prečítajte si tiež: Mjanmarské vojenské orgány odvolávajú 100 diplomatov z veľvyslanectiev v 19 krajinách.

 

img


Ľudia v krajine proti prevratu neustále protestujú a štrajkujú, na čo vojenská junta zareagovala násilným zásahom a úsilím zamedziť informáciám, aby sa dostali mimo krajinu. Prístup na internet je obmedzený, súkromné noviny nemôžu publikovať a bezpečnostné zložky vo veľkom zatýkajú demonštrantov, novinárov a politikov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona