Nový apoštolský nuncius odovzdal prezidentovi poverovacie listiny

NETKY.SK • 12 September 2017, 18:06 • 2 min
Nový apoštolský nuncius odovzdal prezidentovi poverovacie listiny

BRATISLAVA - Nový apoštolský nuncius na Slovensku Monsignor Giacomo Guido Ottonelo dnes odovzdal v Prezidentskom paláci v Bratislave poverovacie listiny do rúk prezidenta SR Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, po odovzdaní poverovacích listín oficiálne začína svoju diplomatickú misiu na Slovensku. Pápež František vymenoval Ottonella za nového apoštolského nuncia na Slovensku prvého apríla tohto roku. Nastúpil po Mariovi Giordanovi, ktorý v úrade skončil po dosiahnutí kánonického veku 75 rokov.

Giacomo Guido Ottonello sa narodil 29. augusta 1946 v Masone v Taliansku. Kňazskú vysviacku prijal 29. júna 1971 a bol inkardinovaný do diecézy v Acqui. Získal doktorát z teológie. Do diplomatických služieb Svätej stolice vstúpil 25. marca 1980. Následne pôsobil na pápežskom zastúpení v Pakistane, Salvádore, Libanone, Francúzsku, Španielsku a Poľsku. Ako apoštolský nuncius pôsobil v Paname a Ekvádore. Na Slovensko pricestoval koncom júna. Arcibiskup Ottonello okrem rodnej reči ovláda francúzsky, španielsky a anglický jazyk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies