Nový album Davida Gilmoura vyjde 18. septembra

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 15:48 • 2 min
Nový album Davida Gilmoura vyjde 18. septembra

LONDÝN - Nový album anglického hudobníka Davida Gilmoura s názvom Rattle That Lock sa dostane do predaja 18. septembra.

slovakia

left justify in out

Prvým singlom z nahrávky je rovnomenná skladba, ktorú spevák zverejnil práve dnes. Rattle That Lock je interpretovým štvrtým štúdiovým albumom. Podieľajú sa na ňom napríklad gitarista Phil Manzanera, známy napríklad z už nefungujúcich Roxy Music či Jools Holland. Väčšinu skladieb otextovala muzikantova manželka Polly Samson. Obal navrhol Dave Stansbie pod vedením umelca Aubreyho Powella. Rattle That Lock vyjde ako CD, na vinyle i v deluxe edícii.

To, že uvedie na trh novú nahrávku, oznámil Gilmour počas podujatia Festival of Writing and Ideas, ktorý sa v júni konal v írskom meste Carlow. Rodák z Cambridgeu počas akcie tiež predstavil nové skladby The Girl In The Yellow Dress a Boots on the Ground. 

 

Šesťdesiatdeväťročný David Gilmour sa preslávil v už nefungujúcej kapele Pink Floyd, v ktorej pôsobil od decembra 1967. S formáciou vydal albumy ako A Saucerful of Secrets (1968), Ummagumma (1969), The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), The Wall (1979), The Division Bell (1994) či posledný The Endless River (2014). Rodák z Cambridgeu, ktorého magazín Rolling Stone vyhlásil za 14. najlepšieho gitaristu všetkých čias, má na konte aj tri sólové nahrávky - David Gilmour (1978), About Face (1984) a On an Island (2006), s ktorou dobyl UK Chart. V septembri 2008 ponúkol aj koncertný záznam Live in Gdansk. V roku 1996 ho ako člena Pink Floyd uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

 

 

Tracklist albumu David Gilmour - Rattle That Lock: 
1. 5 A.M 
2. Rattle That Lock 
3. Faces Of Stones 
4. A Boat Lies Waiting 
5. Dancing Right In Front Of Me 
6. In Any Tongue 
7. Beauty 
8. The Girl In The Yellow Dress 
9. Today 
10. And Then…



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies