Novotný vylúčenie Žitňanskej nenavrhne, tá zo strany neodchádza

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 10:34 • 2 min
Novotný vylúčenie Žitňanskej nenavrhne, tá zo strany neodchádza

BRATISLAVA - Podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný má aj po dnešnom rokovaní poslaneckého klubu kritický postoj k iniciatíve Lucie Žitňanskej a Miroslava Beblavého (obaja SDKÚ-DS) Tvoríme Slovensko. Potvrdil to pre TASR s tým, že napriek tomu na budúcotýždňovom straníckom Prezídiu ich vylúčenie nenavrhne.

slovakia

left justify in out

"Bude záležať na diskusii, ale určite nebudem navrhovať vylúčenie zo strany. Osobne si myslím, že aj keď je v členskej základni mnoho takých hlasov, ktoré hovoria o najvyššom straníckom disciplinárnom treste, hlavne si musíme vydiskutovať, o čom je tento projekt. Toto by som zatiaľ nechal bokom," podotkol Novotný.

Podľa jeho slov sa momentálne o vylúčení Žitňanskej a Beblavého nehovorí. "Riešime bežnú politiku, témy, ktoré zaujímajú ľudí. Dôležité bude, ako sa bude viesť diskusia na Prezídiu," uzavrel s tým, že on očakáva vysvetlenie, či chcú daný projekt realizovať v rámci SDKÚ-DS alebo mimo nej a či pomôže stredopravým stranám alebo im bude skôr škodiť.

Žitňanská uviedla, že na projekt Tvoríme Slovensko sú rôzne názory. Na otázku, či spätne neľutuje, že o tom vopred neinformovala straníckych kolegov, odvetila, že je kopec kolegov, s ktorými sa o tom zhovárala. "Priznám sa, že som neočakávala takýto ohlas, a tak som nevidela dôvod. Som presvedčená, že je to dobrý projekt, za ktorým si stojím," vysvetlila.

Výroky Novotného, ktorý ju aj Beblavého označil za karieristov a nespokojencov a vyhlásil, že Žitňanská by mala prísť o funkciu predsedníčky poslaneckého klubu, ani dnes komentovať nechcela. "Ja na invektívy nezvyknem reagovať a už vôbec nie cez médiá. Za tie roky v politike som si zvykla na všeličo," uistila.

Žitňanská chce podľa svojich slov v SDKÚ-DS zostať. "Nevidím racionalitu vytvárať nové politické subjekty, lebo si myslím, že je nás dosť. Bola som zvolená ako poslankyňa za SDKÚ-DS. Môžeme mať iné názory na to, ako sa má robiť politika, túto zodpovednosť však treba znášať dokedy sa dá," myslí si. Či jej hrozí vylúčenie, nevie. "Ja sa s mojimi kolegami budem veľmi rada rozprávať aj na tému Tvoríme Slovensko," uzavrela.

Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo povedal, že v strane sú dospelí a politicky skúsení ľudia a v takejto atmosfére si to na budúci týždeň na Prezídiu uzavrú. Na margo kritiky zo strany Novotného uviedol, že zvyšok si povedia na straníckej pôde. Či s jeho kritickými vyjadreniami súhlasí, nepovedal. Chce to nechať na stranícku pôdu. So Žitňanskou a Beblavým v SDKÚ-DS však naďalej počíta. "Tu nikto odnikiaľ neodchádza. Nemáme o tom žiaden signál," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies