Novinár Peter Theo Curtis sa po 22 mesiacoch zajatia vrátil do vlasti

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:10 • 2 min
Novinár Peter Theo Curtis sa po 22 mesiacoch zajatia vrátil do vlasti

BOSTON - Americký novinár Peter Theo Curtis sa dva dni po svojom prepustení zo zajatia sýrskym islamistickým hnutím Džabhat an-Nusra vrátil do vlasti. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na jeho rodinu.

slovakia

left justify in out

Curtis, ktorý strávil v zajatí 22 mesiacov, dorazil v utorok popoludní miestneho času z izraelského Tel Avivu na Medzinárodné letisko slobody v Newarku. Neskôr sa v Bostone stretol so svojou matkou Nancy Curtisovou.

 

"Som veľmi dojatý všetkými ľuďmi, ktorí ma dnes privítali doma, vrátane cudzích osôb na palube lietadla, sprevádzajúceho personálu, ale predovšetkým členov mojej rodiny," povedal 45-ročný Bostončan. Zároveň sa vyjadril, že je "hlboko zaviazaný" americkým vládnym činiteľom, ktorí sa pričinili o jeho prepustenie.

 

V USA sídliaci Výbor na ochranu novinárov (VON) odhaduje, že v Sýrii je zadržiavaných asi 20 nezvestných novinárov. Predpokladá sa, že väčšinu z nich zadržiava džihádistické hnutie Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies