Dažde a záplavy v Južnej Kórei si už vyžiadali najmenej 40 obetí na životoch

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 17:30 • 2 min
Dažde a záplavy v Južnej Kórei si už vyžiadali najmenej 40 obetí na životoch

Soul 17. júla (TASR) - Najmenej 40 obetí na životoch si vyžiadali silné dažde a záplavy, ktoré už deviaty deň sužujú Južnú Kóreu. Zranenia utrpelo ďalších prinajmenšom 34 ľudí, zatiaľ čo svoje domovy muselo pre výčiny počasia opustiť vyše 10.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Intenzívne dažde pretrvávajú v Kórei od 9. júla. Spôsobili viacero zosuvov pôdy či dočasné výpadky elektrickej energie. Najväčšie škody úrady hlásili zo strednej a južnej časti krajiny. K jednému z najhorších incidentov došlo v tuneli v meste Čchongdžu v strednej časti krajiny, kde v sobotu večer v dôsledku tzv. bleskových záplav uviazlo asi 15 vozidiel. Na miesto bolo nasadených takmer 900 záchranárov, ktorí dosiaľ z tunela vytiahli 13 mŕtvych tiel a deväť živých osôb. 

V celej krajine bolo poškodených alebo zničených takmer 200 domov a približne 150 ciest.Bez elektriny sa v uplynulých dňoch ocitlo 28.607 ľudí, uviedlo tamojšie ministerstvo vnútra. Kórejská meteorologická služba naďalej očakáva silné dažde vo veľkej časti krajiny. Do utorka by podľa jej predpovede mohlo v strednej a južnej časti krajiny napadnúť až 20 centimetrov zrážok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies