Novela zákona o hazardných hrách by mala obmedziť nelegálny hazard

NETKY.SK • 25 September 2018, 13:24 • 2 min
Novela zákona o hazardných hrách by mala obmedziť nelegálny hazard

Bratislava- Návrh zákona o hazardných hrách, ktorým sa má na najbližšom rokovaní zaoberať vláda SR, smeruje slovenský trh k štandardnému európskemu prostrediu, postavenému na zavedení systému dane z výhier (GW daň) a možnosti prevádzkovať online kasína platne licencovanými spoločnosťami. Tvrdí to výkonný riaditeľ Asociácie stávkových spoločností SR Peter Papanek.

slovakia

left justify in out

Podľa neho práve takýto prístup pomáha vytlačiť nelegálnych prevádzkovateľov na internete a zmenšiť čierny trh. Znížením čierneho trhu a príchodom nových subjektov sa zvýši konkurencia na trhu, zlepšia sa ponuky pre spotrebiteľa a nastane väčšia regulácia zo strany štátu. Hráči tak navyše získajú možnosť vyššej spotrebiteľskej ochrany.

 

"Sme presvedčení, že takto postavená filozofia legislatívy je v skutočnosti najefektívnejším nástrojom na potieranie nelegálneho čierneho trhu a vedie v konečnom dôsledku k lepšej ochrane spotrebiteľa a prevencii proti hraniu mladistvých či závislých," zdôrazňuje Papanek.

 

Podľa odborníkov ak nie je k dispozícii atraktívna ponuka online hier, hráči skončia na nelegálnych stránkach. Pri pohľade na ponuku hier v Európe a vo svete je zjavné, že čierny trh má obrovské rozmery. Nijako nechráni hráčov ani mladistvých a štáty prichádzajú o dane a poplatky.

 

Najhoršia situácia je v tých krajinách, ktoré uplatňujú zlý spôsob zdaňovania, alebo príliš vysokú sadzbu dane.

 

Najväčší čierny trh majú krajiny, v ktorých sa uplatňuje daň z obratu. Naopak, krajiny s najmenším čiernym trhom sú tie, v ktorých sú prevádzkovatelia zdanení na základe hrubej dane z príjmov (GW daň) v rozumnej výške.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies