Podvodníkom odzvonilo. Čakáreň na očkovanie prešla po kritike zásadnou zmenou

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 07:11 • 2 min
Podvodníkom odzvonilo. Čakáreň na očkovanie prešla po kritike zásadnou zmenou

BRATISLAVA – Po škandále s očkovaním, kedy sa niektorí ľudia snažili dostať k vakcíne prednostne, rezort zdravotníctva zakročil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ponovom budú musieť osoby mimo spadajúce do 1. fázy prejsť preverovaním údajov od zamestnávateľa. Dôvodom bolo, že termíny na očkovanie dostali okrem zdravotníkov, zamestnancov sociálnych služieb či kritickej infraštruktúry, aj ľudia, ktorí do tejto skupiny nepatria.

 

Tento chaos sa automaticky odrazil v očkovacích centrách, kde administrátori nemali ako overiť pravdivosť informácii žiadateľov o vakcínu. Mnohí z prihlásených pritom iba zneužili dieru v registračnom systéme tzv. Čakárni.

 

Ako informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, uchádzači o vakcínu sa budú registrovať tak ako doteraz. Ich zamestnávatelia však budú musieť rezortu na e-mailovú adresu ockovanie.faza1@health.gov.sk poslať dodatočné informácie, ktoré potvrdia nárok na očkovanie.

 

Údaje preveria úradníci a až následne im príde SMS správa s vybraným termínom. Takýmto spôsobom chce ministerstvo odbremeniť očkovacie centrá, ktoré sa dokonca vyjadrili, že ak nedôjde k náprave, dočasne prestanú s podávaním vakcíny.

 

Za zaočkovanie osoby, ktorá aktuálne nemá nárok na vakcínu im totiž hrozí pokuta vo výške 10-tisíc eur.

 

Súvisiaci článok: Chaos v očkovaní pokračuje, dlho očakávaná „Čakáreň“ je fiasko! Prihlasujú sa rôzni Matovičovci či Ute K*kotti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies