Nové zamestnanie Princa Williama: Ako pilot vrtuľníka bude zasahovať pri dopravných nehodách

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 06:34 • 2 min
Nové zamestnanie Princa Williama: Ako pilot vrtuľníka bude zasahovať pri dopravných nehodách

LONDÝN - Britský princ William nastúpil dnes do nového zamestnania, v ktorom bude pilotovať vrtuľník záchrannej zdravotnej služby. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Kensingtonského paláca začal William pracovať pre spoločnosť Bond Air Services, prevádzkovateľa vrtuľníkov, ktoré zabezpečujú záchrannú zdravotnú službu vo Východnom Anglicku so základňami v Norwichi a Cambridgei. V priebehu nasledujúcich niekoľkých mesiacov musí budúci britský kráľ absolvovať výcvik na simulátore a nácvik pilotáže, pričom v lete by mal začať lietať na záchranné akcie.

 

V marci získal William licenciu pilota civilného vrtuľníka, ktorú dostal na základe úspešného absolvovania 14 písomných testov z predmetov, ako sú princípy pilotáže a navigácie vrtuľníka.

William bude vo svojej novej funkcii spolupracovať s tímom leteckej zdravotníckej služby zasahujúcej pri mimoriadnych udalostiach, ako sú dopravné nehody alebo ťažké zdravotné stavy.

 

Pôsobenie vo vrtuľníkovej leteckej zdravotnej službe bude Williamovým hlavným zamestnaním, i keď popri ňom si bude musieť plniť aj povinnosti vyplývajúce z jeho postavenia v rámci britskej kráľovskej rodiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies