Nováčik Baroš je vďačný za šancu, chce vyhrať Nemecký pohár

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:40 • 2 min
Nováčik Baroš je vďačný za šancu, chce vyhrať Nemecký pohár

BRATISLAVA - Blížiaci sa Nemecký pohár v hokeji v Augsburgu (6. - 8. 11.) je veľkou výzvou pre novotvoriacu sa reprezentáciu SR pod vedením trénera Zdena Cígera. O motiváciu navyše má sedmička hráčov, ktorí si na prvom medzinárodnom meraní síl v novej sezóne odkrútia reprezentačnú premiéru. Jedným z nich je aj brankár HKM Zvolen Samuel Baroš.

slovakia

left justify in out

"Som vďačný trénerovi za šancu, chcem sa ukázať. Pomohol mi aj bojkot hráčov, ja som však rád, že budem môcť reprezentovať. Strach určite nemám. To by som tam nešiel, ak by som sa bál," uviedol Samuel Baroš ešte na bratislavskom zraze reprezentácie. Iba 21-ročný gólman odchytal v tejto sezóne všetkých 19 zápasov v Tipsport lige a až v 13 z nich priviedol svoj tím k víťazstvu. Na konte má aj tri shutouty a percentuálnu úspešnosť zásahov 93,02. Nie je preto prekvapením, že Zvolenčania sa vyhrievajú na čele tipsportligovej tabuľky. "Máme kvalitný tím, dobrého trénera a sme dobre fyzicky pripravení. Ja som tiež v pohode, veď som odchytal doteraz všetky zápasy v sezóne," podotkol Baroš na ligovú tému.


Mladík v brankárskom reprezentačnom výstroji si uvedomuje, že chytať proti Švajčiarom, Američanom či Nemcom bude čosi iné ako proti Martinu, Skalici či Popradu. "Rád by som si zachytal proti všetkým súperom. A s cieľom vyhrať celý turnaj," zakončil Baroš.

Program medzištátneho hokejového turnaja o Nemecký pohár:
piatok 6. novembra: Slovensko - USA (16.00), Nemecko - Švajčiarsko (19.30)
sobota 7. novembra: Švajčiarsko - USA (14.00), Slovensko - Nemecko (17.30)
nedeľa 8. novembra: Slovensko - Švajčiarsko (13.00), Nemecko - USA (16.30)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies