Nová webová adresa naznačuje, že Putin sa zrejme do Kremľa vráti

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:07 • 2 min
Nová webová adresa naznačuje, že Putin sa zrejme do Kremľa vráti

Nová webová adresa naznačuje, že Putin sa zrejme do Kremľa vráti

slovakia

left justify in out

img

Ruský vládny úrad dal zaregistrovať adresu webovej stránky Putin-2012.rf, čo naznačuje, že premiér Vladimir Putin zrejme bude kandidovať v nasledujúcich prezidentských voľbách. Informovala o tom dnes internetová spravodajská agentúra Gazeta.ru.
      Ruská Federálna služba na ochranu verejných činiteľov zaregistrovala viacero webových adries v cyrilike, ktoré naznačujú, že Putin sa bude vo voľbách v roku 2012 uchádzať o najvyššiu štátnu funkciu.
      Žiadna z vyše 400 webových adries v cyrilike, zaregistrovaných týmto úradom a prístupných od začiatku leta, nespája súčasného prezidenta Dmitrija Medvedeva s voľbami v roku 2012. Upozornila na to internetová agentúra.
      Putin tvrdí, že ešte nie je rozhodnutý, či bude v roku 2012 kandidovať. Väčšina diplomatov a analytikov však očakáva, že sa do Kremľa vráti a odsunie Medvedeva na nižší post. Putin a Medvedev vyhlásili, že sa obaja medzi sebou dohodnú, ktorý z nich bude kandidovať na prezidenta.
      Putinov hlavný hovorca Dmitrij Peskov povedal, že webová adresa nie je znakom toho, že premiér sa plánuje vrátiť do Kremľa.
      "Z našej strany sme o nič nepožiadali. Človek by nemal robiť závery o časovo vzdialených voľbách na základe registrácie názvov domén," uviedol Peskov pre Gazeta.ru.
      Putin je podľa všeobecne rozšíreného názoru najvyšším lídrom Ruska, ktorý má rozhodujúce slovo. Vykonával funkciu prezidenta v rokoch 2000-2008 a potom sám vybral za svojho nástupcu Medvedeva, ktorý ho v Kremli vystriedal.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies