NOVA vytiahla na Pentu prepojenie na Belize

NETKY.SK • 10 November 2014, 19:12 • 2 min
NOVA vytiahla na Pentu prepojenie na Belize

BRATISLAVA - Tvrdenie investičnej skupiny Penta, že nemá žiadne podnikateľské aktivity na Belize, sa dá podľa hnutia NOVA vyvrátiť pohľadom do Obchodného registra.

slovakia

left justify in out

Tvrdí, že na tej istej adrese Mapp street 1 v Belize City sídlia ako schránkoví vlastníci spoločnosti Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd., tak aj spoločnosť, ktorej stopy vedú k predstaviteľom Penty. "Ide o WALSALL HOLDINGS LTD., ktorá bola do januára tohto roku spoločníkom slovenskej firmy K-ONE s.r.o. Konateľom K-ONE s.r.o. je od apríla 2014 Marián Krajňák, rodinný príslušník spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka," uvádza NOVA. Hnutie podotýka, že K-ONE s.r.o. sídlila od júna 2012 do apríla 2013 v Digitalparku v Bratislave. Poukazuje aj na to, že Krajňák pôsobil vo viacerých spoločnostiach vlastnených Pentou. Predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic v pondelok doobeda spájal s investičnou skupinou firmu Penta Enterprises Ltd.

 

Investičná skupina Penta zásadne odmieta akékoľvek majetkové, či iné prepojenie na spoločnosť Penta Enterprises Ltd so sídlom na Belize. "Investičná skupina Penta nevyužíva pre svoje podnikateľské aktivity jurisdikciu Belize a nemá v tejto jurisdikcii žiadne spoločnosti," uvádza sa v stanovisku Penty. Penta rovnako zásadne odmieta akékoľvek spájanie svojej značky s aktuálnou medializáciou aktivít spoločnosti Medical Group. Zástupcovia Penty podajú na poslanca Daniela Lipšica pre jeho pondelkovú aktivitu trestné oznámenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies