Nová inscenovaná prehliadka na hrade Červený Kameň bude už v sobotu

NETKY.SK • 23 Október 2017, 12:40 • 2 min
Nová inscenovaná prehliadka na hrade Červený Kameň bude už v sobotu

ČASTÁ - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Červený Kameň pozýva už tento víkend na ďalšiu tohtoročnú novinku z radu inscenovaných prehliadok. Návštevníci hradu Červený Kameň sa v sobotu 28. októbra môžu tešiť na príbeh o mŕtvej neveste.

slovakia

left justify in out

Inscenovaná prehliadka nazvaná Tajomné tiene alebo Príbeh o mŕtvej neveste na hrade Červený Kameň je adaptáciou svetoznámeho animovaného filmu Tima Burtona Mŕtva nevesta plného lásky, napätia i humoru. Netradičná prehliadka po prvý raz zavedie do reprezentačných priestorov, kde sa odohrá dramatická scéna dohodnutej svadby. Podujatie priblíži atmosféru tajomného podzemia, v ktorom sa bude rozhodovať o živote i smrti. Prehliadky sa začnú každú celú hodinu od 10:00 do 17:00, agentúru SITA o tom informoval kultúrno-propagačný manažér SNM - Múzea Červený Kameň.

Hrad Červený Kameň sa nachádza na juhovýchodnom svahu Malých Karpát nad obcou Častá v okrese Pezinok a jeho vznik sa datuje už do 13. storočia. Medzi najznámejšie šľachtické rody, ktoré hrad vlastnili, patrili Fuggerovci a Pálffyovci. V súčasnosti je hrad národnou kultúrnou pamiatkou a slúži ako múzeum.

SNM - Múzeum Červený Kameň sa špecializuje na vývoj bytovej kultúry šľachty a meštiactva na Slovensku. V expozícii múzea si v halách, jedálni, salónoch i v rytierskej sále možno prezrieť dobové interiéry šľachty od renesancie až po secesiu. Zároveň sa dá zoznámiť s pôvodnými priestormi hradu, s lekárňou, salou terrenou (záhradná sála prechádzajúca z interiéru do záhrady) a kaplnkou Nanebovzatia Panny Márie. Súčasťou prehliadky je aj kabinet zbraní. Unikátom hradného múzea je zachovaný obranný systém bývalej renesančnej pevnosti a pivnice, ktoré patria k najväčším v strednej Európe. Múzeum je otvorené počas celého roka, okrem 24., 25., 26. decembra, 1. januára a pondelkov od 1. októbra do 30. apríla. V aktuálnej zimnej sezóne, teda od 1. októbra do 30. apríla je múzeum otvorené od utorka do nedele od 9:30 do 15:30 (posledný vstup). Viac informácií možno nájsť na webstránke národného múzea https://www.snm.sk alebo na webe samotného múzea https://hradcervenykamen.sk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies