Nórsko má záujem o spoluprácu s Iránom v ropnom priemysle

NETKY.SK • 16 Február 2016, 13:57 • 2 min
Nórsko má záujem o spoluprácu s Iránom v ropnom priemysle

OSLO – Iránska obchodná delegácia, v ktorej sú aj predstavitelia ropného priemyslu, rokuje v nórskom hlavnom meste o rozvoji vzájomných obchodných vzťahov a o spolupráci v ropnom priemysle. Informuje o tom portál iránskeho denníka Teheran Times.

slovakia

left justify in out

Delegáciu vedie námestník ministra zahraničných vecí Mažid Tacht-Revanči, ktorý sa venuje Európe, Južnej a Severnej Amerike. Nórsko prejavuje záujem o rozvoj hospodárskych vzťahov s Teheránom. Štátny tajomník nórskeho ministerstva zahraničných Tore Hattrem uviedol, že teraz je čas rozšíriť nórsko-iránske hospodárske vzťahy spôsobom, z ktorého budú mať partneri úžitok v budúcnosti.

 

Hattrem dodal, že nórske firmy, ktoré majú bohaté skúsenosti s efektívnymi metódami ťažby ropy a plynu, s budovaním zariadení na ekologickú výrobu elektrickej energie, v lodnej doprave a vo výrobe potravín, sú pripravené na spoluprácu s každým, ich chce využiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies