Nórska princezná zmenila školu, teraz navštevuje súkromnú

NETKY.SK • 19 August 2014, 15:11 • 2 min
Nórska princezná zmenila školu, teraz navštevuje súkromnú

OSLO - Nórsky korunný princ s manželkou sa rozhodli presunúť svoje dve deti, princeznú Ingrid Alexandru a jej mladšieho brata, princa Sverra Magnusa, z verejnej školy v mieste ich bydliska do súkromných škôl.

slovakia

left justify in out

Jedným z dôvodov, o ktorých dnes informovali nórsku vysielaciu spoločnosť NTB, je, že sa ich dcéra musí naučiť dobre po anglicky. Princezná je totiž po svojom otcovi, korunnom princovi Haakonovi druhá v nástupníckej línii na nórsky trón.

 

Desaťročná princezná preto navštevuje od dnešného dňa súkromnú medzinárodnú školu na predmestí Osla, v Bärume a jej osemročný brat Montessori školu v Osle. Desaťročná princezná nastúpila do piatej triedy medzinárodnej školy, kde je vyučovacím jazykom angličtina, učí sa však podľa nórskych školských plánov.

 

Rozhodnutie ich rodičov presunúť ich do platených súkromných škôl vyvolalo v Nórsku verejnú debatu. Na otázku, či nórske verejné školy nie sú už pre následníčku trónu dosť dobré, hovorkyňa kráľovského paláca Marianne Hagenová odpovedala, že princ s manželkou "robia to, o čom sú ako rodičia presvedčení, že je pre ich deti to najlepšie".

 

Princ Haakon a jeho manželka Mette-Marit dnes vo vyhlásení vyjadrili "vďačnosť" za "krásne roky", ktoré naše deti strávili vo verejnej škole Jaslökka v Askeri.

 

Syn princeznej Mette-Marit z predchádzajúceho vzťahu, Marius, pokračuje v školskej dochádzke v uvedenej verejnej škole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies