Nominácie na NAACP Image Awards ovládla snímka Selma

NETKY.SK • 10 December 2014, 10:57 • 2 min
Nominácie na NAACP Image Awards ovládla snímka Selma

LOS ANGELES - Najviac nominácií na ceny Národnej asociácie pre pokrok ľudí farebnej pleti (NAACP) získala snímka Selma. Dráma režisérky Avy DuVernay si pripísala celkovo osem nominácií v piatich kategóriách - Najlepší film, Najlepšia réžia, Najlepší herec v hlavnej úlohe (David Oyelowo), Najlepší herec vo vedľajšej úlohe (André Holland, Common a Wendell Pierce) a Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe (Oprah Winfrey a Carmen Ejogo).

slovakia

left justify in out

Po päť nominácií získali Get On Up - Príbeh Jamesa Browna a Belle, ktoré majú rovnako ako Selma šancu získať NAACP Image Award pre najlepší film. Zvyšnú dvojicu nominovaných v tejto kategórii tvoria Beyond The Lights a Dear White People. Spomedzi hercov v hlavnej úlohe môžu triumfovať okrem spomínaného Davida Oyelowa aj Chadwick Boseman (Get On Up - Príbeh Jamesa Browna), Denzel Washington (Equalizer), Idris Elba (No Good Deed) a Nate Parker (Beyond The Lights). Päticu herečiek nominovaných za výkon v hlavnej úlohe tvoria Gugu Mbatha-Raw (Belle), Quvenzhané Wallis (Annie), Taraji P. Henson (No Good Deed), Tessa Thompson (Dear White People) a Viola Davis (Zmiznutie Eleanor Rigby: Ona). 

 

Televízne kategórie ovládli seriály Škandál (2012), Orange Is the New Black (2013) a Black-ish (2014), ktoré majú zhodne po šesť nominácií. Škandál môže triumfovať v kategóriách Najlepší dramatický seriál, Najlepšia herečka v hlavnej úlohe dramatického seriálu (Kerry Washington), Najlepší herec vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu (Guillermo Diaz a Joe Morton), Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu (Khandi Alexander) a Najlepší scenár dramatického seriálu (Zahir McGhee za epizódu Mama Said Knock You Out). Orange Is the New Black a Black-ish sú spoločne nominované v kategóriách Najlepší komediálny seriál, Najlepšia herečka v hlavnej úlohe komediálneho seriálu a Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe komediálneho seriálu, pričom v poslednej menovanej má Orange Is the New Black až tri zástupkyne. Tento seriál môže okrem toho získať aj cenu za scenár, zatiaľ čo Black-ish môže zvíťaziť tiež v obidvoch mužských hereckých kategóriách. 

 

Spomedzi hudobných interpretov získali najviac nominácií speváčka Beyoncé a producent, spevák a rapper Pharrell. Obaja majú po štyri nominácie, no rovnaký počet cien môže získať iba prvá menovaná, pretože Pharrell je v kategórii Najlepšie duo, skupina alebo spolupráca nominovaný dvakrát (Brand New feat. Justin Timberlake a Gust Of Wind feat. Daft Punk). Okrem toho môže triumfovať aj v kategóriách Najlepší album (G I R L) a Najlepší interpret. Spolu s ním sú nominovaní aj John Legend, Kem, Kendrick Lamar a Michael Jackson. Beyoncé sa zas môže stať najlepšou interpretkou, jej konkurenciou sú Alicia Keys, Jennifer Hudson, Ledisi a Mary J. Blige. Beyoncé je ďalej nominovaná aj za skladbu Pretty Hurts a videoklip k nej a tiež za reedíciu albumu Beyoncé (2013). Zvyšnú trojicu nominovaných albumov tvoria Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics (2014) od Arethy Franklin, JHUD (2014) od Jennifer Hudson a Love, Marriage & Divorce (2014) od Toni Braxton a Babyfacea. 

 

O víťazoch a víťazkách rozhodnú hlasovaním členovia NAACP, pričom slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 6. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies