Nízkonákladový Ryanair otvorí v Bratislave v marci 2015 svoju bázu

NETKY.SK • 13 November 2014, 16:05 • 2 min
Nízkonákladový Ryanair otvorí v Bratislave v marci 2015 svoju bázu

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorí v marci 2015 na Slovensku svoju prvú bázu. A to s dvoma bázovanými lietadlami a 16 leteckými linkami, v rámci ktorých pribudne aj nový let do Madridu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to avizoval generálny riaditeľ Ryanairu Michael O'Leary.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že o nejakú dobu sa nám podarí priniesť do Bratislavy aj tretie a štvrté lietadlo," avizoval O'Leary. Firma tak podľa jeho slov investuje v Bratislave viac ako 200 miliónov dolárov (160,6 milióna eur). Nová báza by mala podľa dopravcu priniesť 60 letov týždenne a milión prepravených cestujúcich ročne. Pre dopravcu je to jeho 71. báza.
     

V lete budúceho roka plánuje Ryanair lietať štyrikrát do týždňa do Londýna, Milána a Ríma. Trikrát do týždňa zase do Paríža, Madridu, Liverpoolu či Bruselu. Dvakrát do týždňa to budú lety napríklad do Barcelony, Edinburghu či Malagy.
     

Podľa generálneho riaditeľa Letiska M. R. Štefánika Ivana Trhlíka sa týmto bratislavské letisko definitívne dostáva na leteckú mapu Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies