V Nitre postupne dokončujú revitalizáciu Nového parku

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 08:30 • 2 min
V Nitre postupne dokončujú revitalizáciu Nového parku

NITRA - Revitalizácia Nového parku pod Nitrianskym hradom postupne finišuje. Ako informovala radnica, v súčasnosti sa tam osádzajú nové plastiky a ďalší mobiliár.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch sa v parku dokončuje inštalácia posledného zo série umeleckých diel venovaných prírode. "Umiestnená bude na hladine jazierka Malá Hangócka a bude poctou rybám. V okolí súsošia opracovaných samorastov, ktoré sú poctou stromom, pribudnú čoskoro nové umelecké lavičky. V najbližšej dobe budeme preberať aj nové detské ihrisko za Parkom kultúry a oddychu," uviedol mestský úrad. Mesto získalo na revitalizáciu Nového parku vyše 563.000 z európskych fondov.

 

Práce sa začali ešte vlani ošetrením takmer 400 stromov. "Odvtedy sa vysadili nové stromy a kríky. Pribudli tiež nové LED lampy, parkové lavičky a odpadkové koše. Sú tu tiež umelecké inštalácie a lavičky, ktoré sa okamžite stali vyhľadávanou atrakciou v parku," doplnila radnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Visit Nitra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies