Stanislav Varga si takto spomína na duel s Artmediou

NETKY.SK • 23 Október 2020, 12:14 • 2 min
Stanislav Varga si takto spomína na duel s Artmediou

27. júla 2005 sa odohral legendárny zápas, ktorý je dodnes jedným z najväčších úspechov slovenského športu. Futbalisti Artmedie zdolali slávny Celtic.

slovakia

left justify in out

Súčasný tréner MFK Dukla Banská Bystrica Stanislav Varga príliš nechcel hovoriť o zápase, v ktorom hral pred pätnástimi rokmi. Jeho Celtic Glasgow totiž v predkole Ligy majstrov prehral s Artmediou Petržalka zahanbujúco 0:5.  „No veľmi zle,“ odpovedal na otázku, ako si na duel spomína.

 

 

Moravčík, Vengloš, Benedik.

To sú priezviská ďalších Slovákov, ktorí ešte pred Vargom pôsobili v tomto katolíckom klube. „Tak ja som s nimi nehrával. Ja som prakticky tam bol sám, takže ja mám na to iba dobré spomienky.“

 

Nie o Celticu

A práve preto, že v Škótsku nepôsobili v rovnakom čase, nie je témou ich rozhovorov slávny klub. „Je to minulosť, takže teraz sa rozprávame o iných veciach,“ prezradil odchovanec prešovského futbalu, ktorý “Koňare“ aj trénoval.

 

 

Podmienky

Stanislavovi Vargovi sa veľmi páčilo aj zázemie “Keltov“, ktoré sa nedá všeobecne porovnávať s podmienkami na Slovensku. „Tak ja si myslím, že zo slovenskej ligy teraz možno teoreticky Dunajská Streda. Ale tréningové podmienky, štadión nie.“

 

Radosť

Súčasný lodivod futbalistov Dukly Banská Bystrica, ktorých chce vrátiť do najvyššej súťaže, sa teší zo svojej minulosti na britských ostrovoch. „Každý jeden hráč, keby mal takú príležitosť ako ja, tak by sa tešil,“ vysvetlil bývalý slovenský reprezentant.

 

 

Najväčší rival

Spomína si veľmi dobre najmä na duely proti najväčšiemu rivalovi Celticu, teda Rangers. Keď totiž hrajú “katolíci“ proti “protestantom“, je to zážitok pre celé Škótsko. „Mal som to šťastie, že som mohol odohrať tieto zápasy a pri nich sa väčšinou darilo, takže veľmi príjemné spomienky,“ uzavrel Varga.

 

Prečítajte si aj o tom, na čo Varga spomína veľmi rád. 

Prečítajte si aj o zázemí v Dunajskej Strede.

Prečítajte si aj rozhovor s Petrom Benedikom, ktorý tiež pôsobil v Celticu Glasgow.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies