Nitra chce rozšíriť zákaz pitia alkoholu na verejnosti

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 14:10 • 2 min
Nitra chce rozšíriť zákaz pitia alkoholu na verejnosti

NITRA - Nitrianska radnica plánuje rozšíriť zákaz pitia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách na ďalšie ulice.

slovakia

left justify in out

Na základe návrhu Výboru mestskej časti Staré mesto už magistrát vypracoval návrh dodatku k všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o dodržiavaní verejného poriadku a verejnej čistoty. Ako sa uvádza v materiáli pripravenom na júnové rokovanie mestského zastupiteľstva, hlavným zámerom rozšírenia zákazu požívania alkoholu na verejnosti je zvýšenie úrovne dodržiavania verejného poriadku a čistoty.
     

Znením dodatku k VZN sa budú mestskí poslanci zaoberať na svojom rokovaní 26. júna. Ak ho schvália, pôjde už o tretie rozšírenie zoznamu ulíc, na ktorých sa nesmie na verejnosti piť alkohol. Problémy s popíjaním prevažne mladých ľudí priamo na chodníkoch v centre mesta riešila radnica po prvý raz prijatím VZN ešte na jeseň 2007. Podľa jeho ustanovení sa zakazovalo popíjať v centre mesta a na hradnom kopci. Po novelizácii VZN v roku 2009 sa zákaz konzumácie na verejných priestranstvách rozšíril prakticky na celé Staré mesto, od hradu a pešej zóny až po železničnú stanicu. Zákaz už okrem toho neplatil iba počas víkendu, ale po celý týždeň. Podľa nového dodatku k VZN o dodržiavaní poriadku a čistoty sa má zákaz požívania alkoholu na verejných priestranstvách rozšíriť na ďalšie priestory. Beztrestne popíjať alkohol na verejnosti tak nebude možné na takmer 120 uliciach v centre mesta, v blízkosti železničnej a autobusovej stanice, na Párovciach, Kalvárii a v ďalších častiach Nitry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies