Nissan chce do piatich rokov investovať v Číne takmer 8 miliárd eur

NETKY.SK • 5 Február 2018, 14:39 • 2 min
Nissan chce do piatich rokov investovať v Číne takmer 8 miliárd eur

PEKING - Japonská automobilka Nissan plánuje investovať v Číne v najbližších piatich rokoch takmer 8 miliárd eur. Cieľom je dostať sa na najväčšom automobilovom trhu na svete do prvej trojky.

slovakia

left justify in out

Spolu s partnerom v čínskom spoločnom podniku Dongfeng Group plánuje Nissan v nasledujúcich piatich rokoch investície v objeme 60 miliárd jüanov (7,64 miliardy eur). Investície by mali umožniť firme zvýšiť produkciu do konca roku 2022 na 2,6 milióna áut ročne. Minulý rok vyrobila firma v Číne 1,5 milióna vozidiel.

 

Spoločnosť chce tieto plány docieliť niekoľkými krokmi. Na jednej strane sa chce zamerať na výrobu elektrických áut, ďalej na značku Venucia, čo je miestna značka, ktorú Nissan predáva na čínskom trhu, a nakoniec na zvýšenie predaja ľahkých úžitkových a nákladných vozidiel.

 

Na čínskom trhu s automobilmi už zhruba 20 rokov dominujú americká spoločnosť General Motors a nemecký Volkswagen. Každá z týchto automobiliek predala v Číne minulý rok okolo 4 miliónov áut. Nissan je ďaleko za nimi a spolu s ním do tohto druhého sledu patria ešte Toyota, Honda a Ford. Každá z automobiliek predala v krajine vyše 1 milióna áut.

 

Ako pre agentúru Reuters uviedol šéf Nissanu pre čínsky trh Jun Seki, chcú sa z tejto druhostupňovej kategórie vymaniť a stať sa jednou z troch najväčších automobiliek v Číne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies