Nigérijská armáda oslobodila ďalších 234 dievčat unesených Boko Haram

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 15:39 • 2 min
Nigérijská armáda oslobodila ďalších 234 dievčat unesených Boko Haram

LAGOS - Nigérijská armáda pri operácii proti extrémistickému hnutiu Boko Haram oslobodila ďalších 234 unesených dievčat a žien. Operácia sa uskutočnila na severovýchode Nigérie v oblasti nazývanej Sambiský les.

slovakia

left justify in out

Celkovo sa nigérijskej armáde podarilo tento týždeň dostať z rúk extrémistov viac než 677 unesených dievčat a žien, medzi ktorými však s najväčšou pravdepodobnosťou nie je 300 školáčok z mesta Chibok, ktorých minuloročný únos mal vo svete veľkú odozvu. Totožnosť zachránených sa momentálne preveruje. Nigérijská armáda v sobotu informovala, že cieľom operácie je oslobodenie všetkých zajatých civilistov a zničenie táborov skupiny Boko Haram.


Mnohonárodné africké jednotky vytlačili Boko Haram zo všetkých obsadených oblastí na severovýchode Nigérie okrem Sambiského lesa. Armády z Nigérie, Čadu, Nigeru a Kamerunu v uplynulých dvoch mesiacoch spoločne útočili na pozície militantov, ktorí v snahe založiť si na území Nigérie islamský kalifát pozabíjali tisíce ľudí. Islamisti uniesli aj neznámy počet dievčat, žien a mladých mužov, z ktorých urobili sexuálne otrokyne a bojovníkov. Niektoré zdroje uvádzajú, že unesených bolo najmenej 2000 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies