Nigel Farage zostáva lídrom strany UKIP, jeho odstúpenie zamietli

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 18:48 • 2 min
Nigel Farage zostáva lídrom strany UKIP, jeho odstúpenie zamietli

LONDÝN - Nigel Farage stiahol dnes svoju rezignáciu z postu lídra Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorú predložil po neúspechu v minulotýždňových parlamentných voľbách, keď strana získala v britskom zákonodarnom zbore iba jediné kreslo.

slovakia

left justify in out

"Pán Farage zostane na čele UKIP," uviedol vo vyhlásení Steve Crowther, predseda tejto politickej strany zameranej proti prílevu prisťahovalcov a zotrvaniu krajiny v EÚ. Národný výkonný výbor UKIP Farageovo odstúpenie z funkcie hlavného lídra odmietol jednomyseľne, uvádza sa podľa agentúry Reuters v uvedenom vyhlásení.
     

Farage ako najznámejší predstaviteľ tejto pravicovej strany odstúpil minulý týždeň v piatok po tom, ako jeho strana prehrala volebný zápas s konzervatívcami britského premiéra Davida Camerona. UKIP má v úmysle začať kampaň za vystúpenie Británie z EÚ v referende, ktoré sa uskutoční do roku 2017.
     

Napriek tomu, že UKIP získala v štvrtkových voľbách 13 percent hlasov, čo sú približne štyri milióny oprávnených voličov, väčšinový volebný systém jej neumožnil obsadiť viac než jedno parlamentné kreslo. Farage v tejto súvislosti vyzval na reformu súčasného volebného systému, píše agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies