NHL: Vo veku 66 rokov zomrel Rick MacLeish, legenda Flyers

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 10:24 • 2 min
NHL: Vo veku 66 rokov zomrel Rick MacLeish, legenda Flyers

PHILADELPHIA - Po Tomovi Lysiakovi odišla zo sveta ďalšia legenda zámorskej hokejovej NHL. Klub Philadelphia Flyers v utorok informoval, že vo veku 66 rokov zomrel Rick MacLeish, jeden z lídrov "letcov" v 70-tych rokoch minulého storočia.

slovakia

left justify in out

MacLeish bol členom slávneho tímu prezývaného "Broad Street Bullies". Stal sa najproduktívnejším hráčom play off NHL v rokoch 1974 a 1975, keď Flyers dobyli slávny Stanleyho pohár. V roku 1974 strelil vo finále proti Bostonu gól, ktorým rozhodol o titule pre Philadelphiu. Bývalý kapitán tímu Bobby Clarke nazval MacLeisha "najtalentovanejším hráčom, akého mali Flyers v 70-tych rokoch".

 

Počas 14 sezón v profilige nazbieral MacLeish v dresoch Philadelphie, Pittsburghu, Hartfordu a Detroitu dovedna 759 bodov (349+410) v 846 zápasoch základnej časti. V roku 1974 ovládol s 22 bodmi ligovú produktivitu vo vyraďovacej časti, o rok neskôr tento úspech zopakoval so ziskom 20 bodov.

 

Úmrtie pre zámorské médiá potvrdila MacLeishova dcéra Brianna, podľa ktorej otca trápili už dlhší čas rôzne zdravotné problémy a choroby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies