NHL: Pre Brodeura bol najväčším strašiakom Pálffy

NETKY.SK • 22 September 2014, 20:26 • 2 min
NHL: Pre Brodeura bol najväčším strašiakom Pálffy

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy bol najväčším strašiakom pre azda najrenomovanejšieho brankára v histórii zámorskej NHL Martina Brodeura.

slovakia

left justify in out

Držiteľ troch Stanleyho pohárov a štyroch Vezinových trofejí to prezradil pre NJ Advance Media, informáciu sprostredkoval web iDnes.cz. Na druhej priečke v gólmanovom internom rebríčku figuruje Jaromír Jágr. Nasledujú Alexej Morozov, Alexander Ovečkin a Joe Sakic.

 

Pálffy sa proti Brodeurovi strelecky presadil 13-krát a v tomto smere je štatisticky jeho až 12. najčastejším premožiteľom. 

Štyridsaťdvaročný Brodeur je držiteľom nielen klubových rekordov New Jersey Devils a historicky najúspešnejším hráčom tohto klubu podľa ankety medzi fanúšikmi, ale aj lídrom rôznych štatistík brankárov v profilige. Odchytal v nej najviac víťazných zápasov (668) a dosiahol najviac shutoutov (124). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies