NHL: Marián Hossa stíha Kariyu aj tisícku ešte v tejto sezóne

NETKY.SK • 6 Február 2014, 11:42 • 2 min
NHL: Marián Hossa stíha Kariyu aj tisícku ešte v tejto sezóne

BRATISLAVA - Marián Hossa je v hokejovej NHL produktívny so železnou pravidelnosťou, vďaka čomu má už skutočne na dostrel niekdajšieho kanadského kanoniera Paula Kariyu.

slovakia

left justify in out

Slovenský krídelník má po stredajšom súboji svojho Chicaga v Anaheime na konte 985 bodov (458+527), zlatý olympijský medailista zo Salt Lake City 2002 iba o štyri viac (989 - 402+587). Kariya ukončil kariéru po 989 zápasoch základnej časti, čiže s priemerom rovný bod na jeden duel.

Hossa môže ešte v tejto sezóne zaokrúhliť počet kanadských bodov v kariére zámorskej súťaži na tisíc. Tridsaťpäťročnému krídelníkovi chýba 15 bodov, na jeho tím čaká pred vypuknutím play-off ešte 23 duelov. 
Staroľubovnianskemu rodákovi patrí v historickej tabuľke produktivity NHL, ktorá zohľadňuje kanadské bodovanie v základnej časti, 83. priečka. Všestranný útočník zatiaľ odohral 1072 zápasov. Spomedzi Slovákov prekonali tisícku bodov dosiaľ iba Stan Mikita (1467) a Peter Šťastný (1239). Peter Bondra sa zastavil na čísle 892, Pavol Demitra nazbieral v NHL 768 bodov, Miroslav Šatan 735 a Žigmund Pálffy 713 bodov. Zraneniami sužovaný Marián Gáborík je na kóte 686. 

Hossa je v plus/mínus druhý v celej NHL, až 810. je Ovečkin
Obranca Buffala Mike Weber je v plus/mínus najhorší (-31).

Marián Hossa sa aj vďaka gólu a asistencii pri víťazstve 2:0 v stredajšom zápase svojho Chicaga v Anaheime posunul na druhú priečku medzi hokejistami NHL v štatistike plus/mínus. Slovenský útočník je spoločne s pittsburským Chrisom Kunitzom na hodnote +26, celkovým lídrom je ďalších hráč Penguins Matt Niskanen (+28). Takmer na úplnom chvoste štatistiky je prekvapujúco najlepší strelec tohto ročníka Alexander Ovečkin z Washingtonu. Ruský kanonier má na konte 39 gólov, ale s -19 je až na 810. pozícii. NHL eviduje v tejto sezóne 822 hráčov, obranca Buffala Mike Weber je v plus/mínus najhorší (-31).

Štatistika plus/mínus sa pri rovnovážnom stave počíta každému korčuliarovi, ktorý je na ľade v okamihu, keď padne gól. V presilovke sa v prípade presného zásahu hráčovi nezapočítavajú plusové body, ale "získa" mínusku, ak v tom čase inkasuje. A naopak: ak znevýhodnené mužstvo v oslabení skóruje, v tom momente každý jeho hráč na klzisku má bod plus. Štatistika sa nemení pri góle z trestného strieľania či samostatného nájazdu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies