NHL: Kings sa snažia zobudiť Gáboríka, presunuli ho do prvého útoku

NETKY.SK • 12 November 2015, 14:15 • 2 min
NHL: Kings sa snažia zobudiť Gáboríka, presunuli ho do prvého útoku

LOS ANGELES - Tréner hokejistov zámorského tímu NHL Los Angeles Kings Darryl Sutter po prehre s Arizonou Coyotes opäť prehádzal útočné formácie.

slovakia

left justify in out

Trápiaceho sa slovenského krídelníka Mariána Gáboríka posunul do prvého útoku k centrovi Anžemu Kopitarovi a Tannerovi Pearsonovi. V takomto zložení nastúpia "králi" v noci na piatok proti Halákovmu New Yorku Islanders.

 

O zmenách v útokoch informoval web ocregister.com s dovetkom, že Kings chcú pomôcť Gáboríkovi v prelomení streleckej smoly. Slovenský kanonier dal v minulej sezóne 27 gólov, ale v novej sezóne sa mu nedarí. V pätnástich zápasoch má chudobnú bilanciu 1+1, jediný gól strelil 18. októbra proti Coloradu Avalanche. Do listiny strelcov sa nezapísal už 10 zápasov, celkovo má na konte 35 striel. V poslednom zápase proti "kojotom" začal Gáborík v treťom útoku.

Proti Islanders sa slovenskému útočníkovi darí. V poslednom zápase síce proti "ostrovanom" nebodoval, ale celkovo v 34 vzájomných zápasoch nazbieral 37 bodov a strelil až 22 gólov. Len proti Edmontonu Oilers (25) a Vancouveru Canucks (23) zaznamenal v kariére viac presných zásahov.

 

Kings majú na konte 9 víťazstiev a 6 prehier a hoci sú na 2. mieste Pacifickej divízie, ich výkony nie sú presvedčivé. Sutter neustále hľadá optimálne zloženie útokov, svedčí o tom aj fakt, že Kopitar bude mať na krídlach už siedmu rôznu variáciu krídelníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies