NHL: Jágrovi sa na exhibíciu do Nashvillu nechcelo, napokon si to užil

NETKY.SK • 1 Február 2016, 09:37 • 2 min
NHL: Jágrovi sa na exhibíciu do Nashvillu nechcelo, napokon si to užil

NASHVILLE - Sprvoti sa Jaromírovi Jágrovi na 61. Zápas hviezd vôbec nechcelo, ale víkendovú exhibíciu v Nashville si najstarší hokejista v súčasnej NHL napokon užil.

slovakia

left justify in out

Ako kapitán Atlantickej divízie priviedol svoje mužstvo do finále exhibície, keď v semifinále proti výberu Metropolitnej dokonca prispel gólom k víťazstvu 4:3. Vo vyvrcholení jeho tím podľahol mužstvu Pacifickej divízie 0:1. "Vravel som, že chcem zostať doma a trénovať, aby som sa pripravil na zvyšných tridsať zápasov základnej časti," stál si za svojím o dva týždne 44-ročný útočník Floridy, ale dodal: "Bola to však zábava, o tom niet pochýb."

Nomináciu na Zápas hviezd si český veterán vyslúžil už trinásty raz v kariére, ale formát miniturnaja a troch korčuliarov proti trom na ľade zažil premiérovo. "Dokonca to bol solídny zápas. Bol som trochu prekvapený defenzívou, každý chcel vyhrať. Len jediný gól vo finále musí byť historické minimum," podotkol.

Jágr sa stal historicky tretím najstarším účastníkom exhibície po Gordiem Howovi (51) a Dougovi Harveym (44). Kanadský obranca karibskej proveniencie P.K. Subban, teraz na chvíľu Čechov spoluhráč vo výbere Atlantickej divízie, mu v sobotu prejavil rešpekt v súťažiach zručností, keď si nasadil dlhovlasú parochňu, aká v NHL v minulosti preslávila šesťdesiatosmičku z Kladna. "V hokejových spomienkach bude táto poriadne vysoko. On má ten druh aury, rozumiete? Je to Jaromír Jágr. Bolo to naozaj skvelé," vyjadril mu obdiv Subban.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies