NHL: Halák dosiahol prvé víťazstvo v drese NY Rangers

NETKY.SK • 1 December 2022, 8:57 • 2 min
NHL: Halák dosiahol prvé víťazstvo v drese NY Rangers

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dosiahol svoje prvé víťazstvo v drese New Yorku Rangers. V nočnom zápase NHL inkasoval na ľade Ottawy Senators iba jeden gól z 35 striel a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. "Jazdci" zvíťazili 3:1.

slovakia

left justify in out

Siedmy zápas bol konečne ten víťazný

 

Pre 37-ročného Haláka to bol siedmy zápas v prebiehajúcej sezóne. V bránke Rangers dostal príležitosť po tom, čo jednotka Igor Šesťorkin inkasoval v predošlých dvoch zápasoch osem gólov, pričom tím oba prehral. Slovenský brankár dosiahol proti Ottawe 97,1-percentnú úspešnosť zákrokov. Prekonal ho iba Shane Pinto, ktorý v 34. minúte znížil na priebežných 1:3. Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili jeho spoluhráča Ryana Lindgrena, ktorý asistoval pri všetkých troch góloch hostí. NY Rangers je siedmy klub, v ktorého drese Halák vychytal víťazstvo. "Je výborné pre náš tím, ale aj pre neho, že vybojoval prvé víťazstvo po tom, čo hral tak, ako hral. Dnes bol vynikajúci. Spravil niekoľko kľúčových zákrokov v dôležitých momentoch a dal nám šancu uspieť," uviedol tréner Rangers Gerard Gallant. Radosť neskrýval ani Halák"Je to pre mňa veľké víťazstvo. Pre tím sú to ďalšie dva body. Chceme sa posúvať vyššie v tabuľke." Ottawa a Rangers si vzájomný zápas zopakujú už v piatok, tentoraz v New Yorku.

 

 

Hokejisti Buffala Sabres viedli od 31. minúty na ľade Detroitu 4:1, no napokon získali víťazstvo až po samostatných nájazdoch. Red Wings tromi gólmi v tretej tretine vyrovnali na 3:3. Víťazný gól strelil v záverečnej tretej sérii nájazdov Jack Quinn, ktorý sa presadil ako jediný. Brankár Buffala Craig Anderson mal v deň 20. výročia svojho debutu v NHL 91,11-percentnú úspešnosť zákrokov, keď zmaril 41 zo 45 striel domácich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona