NHL: Daňo odletí v piatok do Springfieldu: Sezóna môže byť dlhá

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 17:18 • 2 min
NHL: Daňo odletí v piatok do Springfieldu: Sezóna môže byť dlhá

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Marko Daňo odletí v piatok do Springfieldu, kde prebiehajúci ročník dokončí vo farmárskom tíme NHL Columbus Blue Jackets.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročnému útočníkovi umožnil odchod do zámoria bratislavský Slovan, ktorý ho po skončení tohtosezónneho účinkovania v KHL uvoľnil spod zmluvy.
      

"Bol som doma v Trenčíne, trénoval som všade, kde som mohol. Len v pondelok som prišiel späť do Bratislavy, bol som na ambasáde, vybavil som si víza a v piatok odlietam do Springfieldu," povedal po utorňajšom tréningu Daňo pre klubový web "belasých". "Slovan ma uvoľnil, za čo mu ďakujem a idem skúsiť šťastie za more."
     

V nižšej súťaži AHL ho v drese Sprinfieldu Falcons čakajú s najväčšou pravdepodobnosťou boje v play off. Tím je momentálne druhý v tabuľke Východnej konferencie. "Neviem, ako to tam presne bude, ako sa zžijem s kolektívom. Hrajú dobre, sú 2. v tabuľke, čo som pozeral na internete, tak vyhrávali všetko a chcem im pomôcť v bojoch o play off. Stíham ešte 14 zápasov základnej časti a play off, verím, že si v nich dostatočne zahrám. Sezóna môže byť dlhá. Nechcem to však zakríknuť, lebo aj Dinamo Moskva ukázalo, že byť prvý v play off nič neznamená," dodal Daňo.
      

Columbus ho draftoval vlani v lete v 1. kole z celkového 27. miesta a napokon s ním podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu. So Slovanom mal pôvodne kontrakt platný do 30. apríla 2015. S bratislavským klubom je dohodnutý, že ak sa vráti do roku 2018 do Európy, dokončí zmluvu, ktorú mal platnú ešte na jeden rok.
      

Odchovanec trenčianskej Dukly prišiel do Bratislavy v lete 2012 pred začiatkom debutovej sezóny Slovana v KHL. V drese s orlom na hrudi si za dva roky pripísal 78 štartov, nazbieral 11 kanadských bodov. V tejto sezóne odohral za Slovan 37 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem bodov za tri góly a štyri asistencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies