NHL: Crosby je chorý, Penguins zatiaľ vylučujú mumps

NETKY.SK • 13 December 2014, 09:31 • 2 min
NHL: Crosby je chorý, Penguins zatiaľ vylučujú mumps

PITTSBURGH - Hviezdny hokejista Pittsburghu Penguins Sidney Crosby je chorý, v zákulisí NHL sa špekuluje, že má mumps.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu to odmietlo a pred piatkovým zápasom s Calgary len oznámilo, že rodák z Nového Škótska vynechá minimálne dva zápasy. Crosby nebude hrať ani v sobotu proti Columbusu. V zámorskej NHL šarapatí mumps, na infekčný zápal príušných žliaz už ochorelo viacero hráčov. Vírus sa prenáša aj kýchaním, kašľaním či bezprostredným kontaktom medzi osobami. Posledné fotografie tváre Crosbyho nasvedčujú, že by mohol trpieť týmto ochorením. V klube to zatiaľ odmietajú. "U Sidneyho momentálne nie sú náznaky toho, že by išlo o mumps. Z preventívnych dôvodov však nebude hrať. Výsledky testov budeme mať až v priebehu niekoľkých dní," uviedol podľa NBC Sports generálny manažér Penguins Jim Rutherford. 

 

Crosby vynechal piatkové rozkorčuľovanie i večerný zápas s Calgary. V tejto sezóne v 27 stretnutiach nazbieral 35 bodov za deväť gólov a 26 asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies