NHL: Budajov druhý shutout po sebe, dostáva sa do rytmu

NETKY.SK • 9 November 2016, 10:44 • 2 min
NHL: Budajov druhý shutout po sebe, dostáva sa do rytmu

TORONTO - Musel byť v pohotovosti, hoci naňho nesmerovalo až tak veľa striel. Z hokejového brankára Petra Budaja už vyrástla skutočná opora Los Angeles Kings v severoamerickej NHL.

slovakia

left justify in out

V utorok sa v Air Canada Centre proti domácemu Torontu predviedol druhým čistým kontom po sebe a 19 zákrokmi prispel k demontáži Maple Leafs 7:0. Tridsaťštyriročný Banskobystričan neinkasoval ani v sobotu proti Calgary (5:0) a puk zo siete nelovil celkovo už viac než 150 minút.

"Som rád, že sa dostávam do herného rytmu," skonštatoval po svojom trinástom shutoute v kariére Budaj na webe nhl.com. "O puku mám v súčasnosti dobrý prehľad a jednoducho musím pokračovať v poctivej práci a snažiť sa pomôcť tímu."

Budaj dosiahol tretie víťazstvo v sérii a siedme v ročníku. O jedno viac ich majú na konte len najúspešnejší v tejto štatistike Carey Price (Montreal) a Cam Talbot (Edmonton). S priemerom iba 1,86 inkasovaného gólu a dvoma shutoutmi Slovák tiež patrí medzi absolútnu špičku v NHL, úspešnosťou zásahov 91,9 percenta sa k nej pomaličky blíži. Z Budaja je teraz viac než solídna náhrada klubovej jednotky Jonathana Quicka, ktorý sa zranil v dolnej časti tela v otváracom dueli sezóny.

"Jeho štatistiky hovoria za všetko. Spoľahlivo odvádza svoju robotu, my sa mu len snažíme pomôcť a plniť si naše úlohy," poznamenal útočník Tanner Pearson. Budaj dosiahol druhý shutout v sérii premiérovo v kariére. S trinástimi čistými kontami sa v historickom prehľade vyrovnal bývalému trénerovi slovenskej reprezentácie Glenovi Hanlonovi, inému Kanaďanovi Glennovi Healymu či známemu Švajčiarovi Davidovi Aebischerovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies