NHL: Jágrov prvý gól za Devils,Quickov trapas pripravil o body Kings

NETKY.SK • 8 Október 2013, 08:43 • 2 min
NHL: Jágrov prvý gól za Devils,Quickov trapas pripravil o body Kings

NEW YORK - Hokejovú gólovú prestrelku videli v zámorskej NHL v noci na utorok diváci v Edmontone v súboji Oilers s New Jersey. Hostia po dvoch tretinách vyhrávali 3:0, lenže v záverečnej prišiel domáci uragán a v 54. minúte po góle Taylora Halla už viedol Edmonton 4:3.

slovakia

left justify in out

New Jersey sa však 54 sekúnd pred koncom riadneho času podarilo zásluhou Patrika Eliáša vyrovnať a doviesť zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešní len domáci hokejisti Jordan Eberle a David Perron a "olejári" vyhrali 5:4.

Hostia z New Jersey v prvých dvoch tretinách kraľovali a vypracovali si trojgólové vedenie. Skóre otvoril svojim prvým gólom v službách "diablov" český veterán Jaromír Jágr, keď prešiel s pukom do útočného pásma a švihom prekonal Jasona LaBarberu. Ešte v prvej tretine zvýšil v presilovke náskok bývalý útočník Detroitu Damien Brunner a zaznamenal už svoj tretí gól v sezóne a po dvoch tretinách viedli Devils o tri góly, keď sa presadila ďalšia nová posila Michael Ryder. Hokejisti Edmontonu sa však nevzdali a zvýšili obrátky. Kým v prvých dvoch tretinách zaznamenali spolu 11 striel, v tretej vyslali na Martina Brodeura 14 pokusov. Domácich nakopol gól Ryana Nugenta-Hopkinsa, ktorý nastúpil po zranení na prvý zápas v sezóne a v priebehu ôsmich minút od 46. do 54. minúty otočil Edmonton na 4:3.

"Väčšinu zápasu sme dominovali, ale po prvom góle sme spanikárili. Máme skúsený tím a nemôže sa nám to stávať," povedal brankár Devils Brodeur. Devils 53 sekúnd pred koncom riadneho času vyrovnali, Patrik Eliáš pri hre bez brankára nahodil puk pred bránku a strelec druhého gólu Oilers Andrew Ference si puk nešťastne zrazil korčuľou za chrbát LaBarberu. V nájazdoch sa presadili len domáci a v divokom zápase vyhrali 5:4. Edmontonu hrozil v prípade prehry najhorší štart do sezóny od roku 1995, keď prehral prvé štyri zápasy. Z prvého víťazstva v kariére sa tak tešil trénerský nováčik na lavičke Oilers Dallas Eakins. Brankár Devils Brodeur mohol 46 minút pomýšľať na 122. druhý shutout v kariére, ale potom inkasoval štyrikrát. Edmonton je spoločne s Nashvillom a San Jose jedným z troch tímov, proti ktorým nezaznamenal 41-ročný veterán ani raz v kariére čisté konto.

Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v Los Angeles 3:1, keď dva góly hostí strelil Brad Richards po spolupráci s Rickom Nashom. Králi potom v 33. minúte znížili zásluhou obrancu Jaka Muzzina a v otvorenom zápase pomýšľali na vyrovnanie. Nádej im však zmaril komickou chybou brankár Jonathan Quick, ktorý v 45. minúte v presilovke pustil za chrbát lacný gól. Obranca Ryan McDonagh po buly v útočnom pásme Kings len vyhodil puk od mantinelu po ľade cez všetky čiary, hviezdny brankár LA však nepochopiteľne zaváhal a vyrážačkou si ho usmernil do vlastnej bránky. "Ani som nevidel čo sa stalo. Vyhodil som puk z pásma a zrazu som videl ako sa chalani tešia. Musím si to ešte pozrieť na zázname," povedal šťastný strelec McDonagh.

Brankár Rangers Henrik Lundqvist súcitil so svojim protivníkom. "Stávajú sa aj takéto veci, je mi ho ľúto. Víťazstvo však samozrejme teší," povedal Švéd. Fanúšikovia Kings svojho brankára, ktorý nedávno predĺžil s Kings kontrakt o 10 rokov, podržali a po ďalšom úspešnom zákroku skandovali jeho meno. V drese Rangers nastúpil na prvý zápas v sezóne po zranení rameno kapitán Ryan Callahan. "Jazdci" sa v Staples Center v Los Angeles predstavili prvýkrát od 2. februára 2010.

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Edmonton - New Jersey 5:4 po sam. nájazdoch (0:2, 0:1, 4:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 46. Nugent-Hopkins (Perron, B. Gordon), 50. Ference (J. Schultz, Eberle), 52. Perron (Arcobello), 54. Hall (Hemský) - 3. Jágr (Židlický), 9. Brunner (Zajac, Henrique), 25. Ryder, 60. Eliáš (Brunner, Židlický) 



Los Angeles - New York Rangers 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) 
Góly: 33. Muzzin (M. Richards) - 14. B. Richards (Rick Nash, Stepan), 31. B. Richards (Rick Nash), 45. McDonagh (B. Boyle)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies