AKTUALIZOVANÉ Nezvestné mjanmarské lietadlo sa našlo: Armáda v mori objavila trosky a telá

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 11:39 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Nezvestné mjanmarské lietadlo sa našlo: Armáda v mori objavila trosky a telá

RANGÚN - Mjanmarská armáda dnes oznámila, že objavila trosky a telá z vojenského transportného lietadla, ktoré sa stratilo v stredu nad Andamanským morom so 122 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ mjanmarskej armády informoval, že dosiaľ sa našli telá desiatich osôb - piatich žien, štyroch detí a jedného muža. Vojenskému námorníctvu pri prehľadávaní vôd pomáhajú miestni rybári. Pátracie tímy objavili dnes ráno v mori tiež záchranné vesty, batožinu a časti havarovaného stroja.

Trosky našli asi 35 kilometrov na juhozápad od mesta Launglon v oblasti Tanintharyi, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Lietadlo čínskej výroby zmizlo z obrazoviek radarov v stredu približne o 13.35 h miestneho času (9.05 SELČ), asi 32 kilometrov západne od mesta Dawei a hodinu letu na juh od Rangúnu. Do pátracej akcie sa zapojilo šesť lodí a tri vojenské lietadlá.

 

 

Údaje o počte ľudí na palube sa podľa rôznych zdrojov rozchádzajú. Pôvodne sa hovorilo o 90 vojakoch a ich rodinných príslušníkoch a 14 členoch posádky. Hovorca armády generál Myat Min Oo povedal, že čínsky stroj Y-8F-200 viezol 106 cestujúcich. Na palube bolo údajne vyše 10 detí. Nie je nič nezvyčajné, keď vojenské transportné lietadlá prevážajú pri takýchto letoch civilistov, aby znížili náklady na dopravu rodín vojakov.
 

Lietadlo čínskej výroby sa stratilo necelú pol hodinu po štarte zo súostrovia Mergui. Stroj smeroval ponad Andamanské more do Rangúnu. V čase nešťastia v zmienenej oblasti pršalo, dážď však nebol intenzívny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies