Neznáma japonská pláž sa stala fotografickou senzáciou

NETKY.SK • 12 December 2018, 23:19 • 2 min
Neznáma japonská pláž sa stala fotografickou senzáciou

Vlnu popularity zažíva jedna z pláží na japonskom ostrove Šikoku. Chichibugahama bola prakticky neznáma, kým verejnosť neobjavila jej fotografický potenciál pri západe slnka.

slovakia

left justify in out

Odtiene ružovej či ohnivo červenej farby premietnutej na oblohe sa stali takým hitom, že je teraz kilometrová pláž doslova obsypaná ľuďmi, píše The Guardian.

 

Kto o ostrove Šikoku nikdy nepočul, tak sa jedná o najmenší zo štyroch hlavných japonských ostrovov. Často býva kvôli svojim väčším súrodencom zahraničnými turistami prehliadaný.

 

Pritom sa na ňom nachádza 88 posvätných chrámov najslávnejšej japonskej pútnickej cesty, vodopády, rokliny a tiež teraz už slávna pláž Chichibugahama.

 

V roku 2016 usporiadala turistická organizácia mesta Mitojo fotografickú súťaž. Jej víťazom sa stala snímka dvoch detí, ktorých siluety sa odrážajú na pokojnej hladine mora pri západe slnka. Fotenie bolo práve na Chichibugahame.

 

 

Vďaka nesporne dramatickej snímke si organizácia uvedomila, aký poklad pred nimi leží a ako veľký turistický potenciál pláž má.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

香川県 父母ヶ浜〜〜〜😍💓 . 日本でもこんな写真が撮れるとは…😍✨ . . 干潮のときに見れる現象で、ちょうど夕陽の時間と重なっていい感じに😆💓 . キレイな鏡張りになるには風が吹いてないことも条件みたいだけん、ラッキーやった😍🙏 . . . . 香川のおすすめたくさんコメントありがとうございました!!おかげさまで楽しめました〜〜〜😍😆💕 . 明日は広島の宮島と山口の下松周辺へ向かう予定です!! . 雨やけん写真は難しいかな〜〜〜😭😭室内とか、食べ物とかまたオススメあったら教えてもらえたら嬉しいでーす😍✨ .

Príspevok, ktorý zdieľa ゆっきー (@yukitoku75),

 

Jeden zo zamestnancov organizácie, Akijoši Kuramoto, bol takisto nadšeným fotografom, ktorý sa obzvlášť vyžíval práve v efekte zrkadlenia sa na vodnej hladine.

 

 

Vypravil sa preto na pláž, výsledné snímky uverejnil a ďalším nadšencom poradil, ako docieliť podobného výsledku.

 

Popularita pláže nerástla síce hneď raketovo, ale tento rok bola cestovnou spoločnosťou zvolená za najlepšie miesto v Japonsku, kde pozorovať západy slnka. A to len počas leta nalákali 50 000 ľudí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. 天啊也太美😭日本也有「天空之鏡」💕 不用去南美洲也可以欣賞到天空之鏡的美景❤️ 來四國香川縣的這片長海灘便可以拍到這樣的效果了🌅 這裡更被選為「日本夕陽百選」之一呢✨ 美的真的會讓人感覺去了天堂😭😭 給大家一個小提醒✨相機貼近地面才能拍到這樣的效果📸 建議穿輕便的服裝前往喔👍🏻 詳細資訊快按進IG首頁🤓 - 感謝 @yukari_1220_gram 的分享💓 ありがとうございます!💓 - ✔️標註 #wafoo_japan 跟大家分享日本旅遊景點跟美食吧! 🔍更多旅遊資訊到Facebook搜尋Wafoo - 玩日本 #父母ヶ浜 #父母之濱 #父母濱 #天空之鏡 #天空 #夕陽 #鹽湖 #自然 #日本旅行 #日本秘境 #香川縣 #三豊市 #海濱 #秘景 #絕景 #日本旅遊 #日本美食 #chichibugahama #kagawa #mitoyo #beach #sunset #japantravel #mirror #skymirror #natural #niceview #saltlake #wafoo_scenery

Príspevok, ktorý zdieľa wafoo - 玩日本 (@wafoo_japan),

 

Pláž možno právom označovať za turistického skokana. Niektorí ľudia prejdú celé hodiny cesty, len aby sa na nej mohli odfotiť a užiť si onú nespornou romantiku západu slnka, ktoré sa zrkadlí na vodnej hladine. A keď práve nevyjde počasie, neodradí to návštevníkov od toho, aby sa vrátili nabudúce a skúsili šťastie znova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies