Nezamestnanosť v Nemecku zostala na rekordnom minime

NETKY.SK • 5 Január 2016, 12:20 • 2 min
Nezamestnanosť v Nemecku zostala na rekordnom minime

BERLÍN - Počet ľudí bez práce v Nemecku minulý mesiac klesol o 14 tisíc na 2,757 milióna. Vyplýva to zo sezónne upravených údajov, ktoré zverejnilo v utorok federálne ministerstvo práce.

slovakia

left justify in out

Miera nezamestnanosti zotrvala na úrovni 6,3 %, teda najnižšie od znovuzjednotenia krajiny v roku 1990. Silný trh práce podporuje súkromnú spotrebu, ktorá bola vlani hlavným pilierom rastu najväčšej európskej ekonomiky. K posilneniu kúpnej sily domácností prispelo aj decembrové nečakané spomalenie inflácie, pričom za celý rok 2015 bola miera inflácie najnižšia v histórii záznamov.

 

Podľa údajov, ktoré zverejnil v pondelok štatistický krajiny, počet pracujúcich ľudí v Nemecku vlani oproti predchádzajúcemu roku vzrástol o 0,8 % na zhruba 43 mil. osôb. Zamestnanosť sa tak minulý rok dostala najvyššie od roku 1990. Celkovo zamestnanosť v krajine vlani vykazovala prírastky 12. rok v rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies