Nezamestnanosť v Grécku zotrvala v januári na neuveriteľných 23,5 %

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 13:37 • 2 min
Nezamestnanosť v Grécku zotrvala v januári na neuveriteľných 23,5 %

ATÉNY - Počet nezamestnaných v Grécku na začiatku tohto roka v porovnaní s decembrom mierne klesol, na mieru nezamestnanosti to však vplyv nemalo a tá sa udržala na úrovni z konca roka 2016. Uviedol to dnes grécky štatistický úrad.

slovakia

left justify in out

Počet nezamestnaných dosiahol v Grécku v januári približne 1,12 milióna. Oproti decembru sa ich počet znížil iba mierne (o 2085) a v porovnaní s januárom minulého roka klesol počet nezamestnaných o 47.836. Medzimesačný pokles počtu nezamestnaných bol tak príliš nízky na to, aby mieru nezamestnanosti dokázal ovplyvniť.

 

Tá sa tak udržala na úrovni 23,5 %, čo je rovnaká hodnota ako v decembri. Výsledok za posledný mesiac minulého roka bol pritom revidovaný smerom nahor, keď pôvodne sa za december uvádzala nezamestnanosť na úrovni 23,1 %. V januári minulého roka predstavovala nezamestnanosť 24,3 %.

 

Miera nezamestnanosti mladých ľudí, teda vo veku od 15 do 24 rokov, zaznamenala v januári v medziročnom porovnaní pokles. Zatiaľ čo v januári minulého roka predstavovala 50,9 %, v prvom mesiaci tohto roka to bolo 48 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies