Newyorský generálny prokurátor zažaloval Weinsteina a jeho produkčnú firmu

NETKY.SK • 12 Február 2018, 10:00 • 2 min
Newyorský generálny prokurátor zažaloval Weinsteina a jeho produkčnú firmu

NEW YORK - Generálny prokurátor amerického štátu New York podal v nedeľu žalobu na zdiskreditovaného hollywoodskeho filmového producenta Harveyho Weinsteina a spoločnosť The Weinstein Company po vyšetrovaní obvinení zo sexuálneho obťažovania.

slovakia

left justify in out

Štátny generálny prokurátor Eric Schneiderman v podaní na súd uviedol, že podľa žaloby zmienená produkčná spoločnosť opakovane porušila zákony štátu New York, keď nechránila svojich zamestnancov pred sexuálnym obťažovaním, zastrašovaním a diskrimináciou.

 

Schneiderman spustil vyšetrovanie spoločnosti sídliacej v meste New York v októbri po tom, ako noviny The New York Times a The New Yorker odhalili, že Weinstein čelí desiatkam obvinení zo sexuálnych útokov a obťažovania z uplynulých niekoľkých desaťročí. Firma neskôr Weinsteina, ktorý ju založil so svojím bratom, prepustila.

 

"Pracovať pre Harveyho Weinsteina bolo pracovať za neustáleho prívalu sexistických obscénností, vulgárneho nadávania, sexualizovaných interakcií, vyhrážok násilím a na pracovisku všeobecne nepriateľskom k ženám," citovali zo súdneho podania.

 

Vyšetrovanie prokurátora tiež ukázalo, že zamestnanci boli zo strany Weinsteina vystavení rôznym slovným vyhrážkam ako "Zabijem vás, zabijem vašu rodinu" či "Neviete, čo dokážem urobiť". V jednom prípade údajne "v záchvate zúrivosti voči jednej zamestnankyni kričal, že by mala odísť zo spoločnosti a robiť deti, pretože to je jediné, na čo je dobrá".

Weinstein ani zmienená spoločnosť sa k žalobe bezprostredne nevyjadrili. Zástupcovia Weinsteina už po vypuknutí škandálu popreli všetky obvinenia z nedobrovoľného pohlavného styku voči jeho osobe.

 

Žaloba newyorského generálneho prokurátora vyvolala aj pochybnosti ohľadom plánu predaja spoločnosti The Weinstein Company skupine investorov. Firma už podľa správ viedla s investormi rozhovory. Rokovania sú však teraz pozastavené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies